Mirek SP3SUE Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam wszystkich modelarzy, hobbystów, grzebaczy i innych pozytywnie zakręconych. Mam na imię Mirek, mam 50 lat, moje hobby : modelarstwo, radiotechnika, elektronika, krótkofalarstwo i inne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam wszystkich modelarzy, hobbystów, grzebaczy i innych pozytywnie zakręconych. Mam na imię Mirek, mam 50 lat, moje hobby : modelarstwo, radiotechnika, elektronika, krótkofalarstwo i inne... Cześć Mirku, jesteś zatem z pokolenia, które sprzętu nie kupowało "w zestawie". Mam z lat młodości książki Janusza Wojciechowskiego (inżyniera, nie posła) i być może wykorzystam je jeszcze do zrobienia własnoręcznie nadajnika i odbiornika. Co myślisz na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek SP3SUE Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Cześć Mirku, jesteś zatem z pokolenia, które sprzętu nie kupowało "w zestawie". Mam z lat młodości książki Janusza Wojciechowskiego (inżyniera, nie posła) i być może wykorzystam je jeszcze do zrobienia własnoręcznie nadajnika i odbiornika. Co myślisz na ten temat? Witaj Wojtku, z książki p.Wojciechowskiego w końcu lat 70-tych złożyliśmy z kolegą opisaną 1 kanałową "aparaturę". Działała, ale był to niestety tylko 1 kanał typu włącz-wyłącz. Osobiście teraz wolę poświęcić czas na budowę modeli, radio można kupić i nie warto już brnąć w jego budowę. Z planów zamieszczonych w w/w książce wykonałem 2 modele jachtu "Bałtyk" 1 metrowy i 0,5 metrowy, pływają nieżle, wykonałem również opisany tam model ślizgu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi