Jacqubes Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Czym różni się talk techniczny od talku z apteki ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 zapachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Do czego chcesz to używać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Do czego chcesz to używać? chyba nie do pudrowanie dupci niemowlaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 może do szpachlowania formy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 może do szpachlowania formy? Do tego celu znam lepsze specyfiki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Można również użyć talku do robiebia żelkotu do form ( ze względu na wagę ) - ja go stosowałem i zdał egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Sorki ze tak długo nie odpisywałem. Talku chciałem dodać jako uzupełniacz do żywicy jako zelkot. Można również użyć talku do robiebia żelkotu do form Mówisz o aerosilu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Nie. O zwykłym talku technicznym. Wykorzystałem go, gdyż był w najbliższej hurtownii. W wątku z poduszkowcem w dziale z nielotami jest kilka zdjęć formy. Żelkot do niej robiłem mieszając żywicę poliestrową z takiem oraz płynnym barwnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 DO formy się nadaje ale już do odlewu chyba żywica z talkeim to nieporozumienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na kadłub do samolotu - jest trochę za ciężkie. Chyba, że na dość sporą makietę, gdzie mamy nadmiar mocy silnika. Ale np. na kadłub łodzi lub poduszkowca gdzie wagi nie liczy się w gramach - może się nadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.