nazar1703 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Aluminium 12,9x10,5x9.5 Taśma Led niebieska Silnik Redox500/1000 Śmigło 9x6 Śrubki Balsa Taśma pakowa i czarna okleina Balsa na łoże silnika za laminowana tkaniną 150g Pakiet 11,1V 2200mAh Serwo TowerPro SG-92 I parę innych części Na ostatnich zdjęciach zamysł jak to ma wyglądać
nazar1703 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dzisiaj zrobiłem tylną płozę w której wszystko będzie zamontowane Wstępna przymiarka trzeba trochę obniżyć i myślę ze będzie ok Łoże silnika będzie przykręcone do boków aby nie stawiać grodzi zawsze parę deko lżej. Nie mam jeszcze tylko pomysłu jak połączyć to ze stelażem aluminiowym
kazikfer Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 mozna by zrobic smiglo na zawiasie ktore by postawalo z martwych... takie po prostu na widelkach ktore masz pod silnik ,ze widelki leza a jak wcisniejsz gaz to smiglo wstaje do pozycji pionowej na zawiasie po drugiej stronie widelek ,a dalej sie blokuje jak widelki beda w pionie pod katem 90 stopni i smiglo zaczyna ciagnac model. watpie ze ktos cos z tego zrozumial
kazikfer Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 cos takiego jak rozwiazanie ponizej, tylko ze tutaj widelki podnosi osobny mechanizm bo smiglo nie moze sie ruszyc do momentu wynurzenia ,ale u Ciebie to nie byl by problem ,smiglo samo w sobie moglo by podnosic widelki - prostrze mozna? mozna
nazar1703 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2014 W moim przypadku odpada te rozwiązanie walczę z wagą Dlatego mam dwie płozy z przodu a z tyłu ''gondole'' gdzie wszystko upcham Im mniej elementów i prościej to lepiej
nazar1703 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Złożone zero kontroli nad pojazdem (połamane śmigło) jeździł jak chciał i gdzie chciał trochę za słaby silnik ale zabawa była fajna z budowy i nie do końca udanego oblotu
Rekomendowane odpowiedzi