czaja18 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam Mam na głowie projekt większej spalinki ale w międzyczasie chciałbym zbudować jakiś szybki modelik z turbinką. Nie chce kupować całego kompletu (silnik, regiel, pakiet) a to co mam do wykorzystania to regulator dynam 18A i pakiet 1000mAh 20C. Może ktoś z wiekszym doświadczeniem w tym temacie mi doradzic? Myśle że z modelem gotowym do lotu zmieściłbym sie w 450g więc ciąg z tego co znalazłem potrzebuje min. ok. 350g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 EDF 55 i polecany do niego GWSowy silnik o Kv4600 powinien być odpowiedni do Twoich założeń sprzetowyxh i wymaganego ciągu (o ile masz pakiet 3S). Zobacz pierwszą tabelkę na stronie: http://www.gws.com.tw/English/product/powersystem/edf55.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Dzieki za linka Nie wiem tylko czy dla bezpieczenstwa regulatora nie wziąść tego o KV3900. Jaki według was powinian byc stosunek ciągu do masy w tego typu modelach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 te modele lataja dobrze ze stosunkiem ciag/masa 1/1,5 np ciag 600g model 900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 A czy do tych silników móglbym założyć zwykłe śmigło gdybym chciał klasycznego pylona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 A czy do tych silników móglbym założyć zwykłe śmigło gdybym chciał klasycznego pylona? Raczej ciężko, bo duże obroty. Może dla takiego kv3900 przy 2 lipolach dałoby radę 4x4", albo 5x3" Prąd byłby pod 20A ale silnik powinien to wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Tak jak mowi Hubert. Smigla maja ograniczenia obrotow. Aczkolwiek mozna je troche nagiac. Ja na przyklad krecilem GWS 5x4 chyba 21000 tyle ze smiglo starczalo na 5 lotow APC powinno wytrzymac wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.