moriq Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam, po trzech sezonach latania mój Hammer trafił na gruntowny przegląd. Przy tej okazji chcę wymienić zawiasy lotek na silikonowe jako tzw. czyste aerodynamicznie. Zastanawiam się czy w takim modelu będzie to dobre rozwiązanie? Obawiam się, czy czasem tak mocowane lotki przy większych prędkościach i gwałtownych manerwach nie będą wpadać w jakieś "telepanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 A w jakie "telepanie" miałyby wpadać. Używam "silikonów" od prawie 20-stu lat i nic nigdy nie "telepało". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dziękuję, Twoja opinia mi wystarczy... opis budowy silikonowych zawiasów zaczerpnięty zresztą z Twojej strony ...a na myśli miałem to, że połączenie jest minimalnie elastycznie a nie sztywne jak w przypadku typowych zawiasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi