koma22 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dleczego połączenia dżwigarów są tylko w częśći środkowej pomiędzy żeberkami a nie do samych żeber???? Bo się kolega zasugerował planami, tam właśnie tak jest to pokazane. Myślę że przy tym modelu może tak zostać. Lekki i nie do szaleństw , raczej perełka i ciekawostka na lotnisku. Czas na zaplanowanie wyposażenia RC i dostępu do niego.Trzymam nadal kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstan Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 No co prawda to prawda , raczej demonem to on nie będzie ,ale za to większa szansa że go nie rozbiję przy pierwszym locie .Serwa już kupiłem ,w Łodzi na przybyszewskiego doradzili mi taki model Serwa umieściłem nieco przed skrzydłem , nie wiem czy bedzie dobrze ale i tak w końcu przód wg planów jest dociążony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Myślę że miało być "większa szansa", a serwa powinny wystarczyć. Widziałem na planach "głowę kadłuba" z kawałkiem ołowiu i tak jak piszesz wyważenie zrobisz wyposażeniem. Powinno być łatwo bo kadłub przed skrzydłem jest długi i z ten ołowiany czubek zastąpisz czymś lżejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstan Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Myślę że miało być "większa szansa", a serwa powinny wystarczyć. Widziałem na planach "głowę kadłuba" z kawałkiem ołowiu i tak jak piszesz wyważenie zrobisz wyposażeniem. Powinno być łatwo bo kadłub przed skrzydłem jest długi i z ten ołowiany czubek zastąpisz czymś lżejszym. Masz rację miało być "większa " już poprawiłem błąd .A co do "głowy " to faktycznie nie usmiechało mi się odlewać ołowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie myślałeś żeby go zelektryfikować ? Jest to jakieś odstępstwo od wzorca ale może warto nagiąć Do holu np z gumy jest zbyt delikatny.Musiałbyś go powzmacniać itd.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstan Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Zastanawiałem się nad tym , ale najpierw chcę zobaczyć jak będzie się zachowywał bez napedu,a później pomyślimy co by można było do niego wsadzić . Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł na konfigurację to proponujcie proszę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Jestem za elektryfikacją, tylko te krzyżujące się wręgi w "głowie modelu" nie ułatwią tej operacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstan Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 To nie jest duży problem , bo te wręgi są z depronu i łatwo będzie je wymienić na jakieś jak to się mówi "gniazdo"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi