Volleyboy Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam A więc tak. Moja przygoda z modelarstwem zaczeła się już w sumie dawno temu. Na samym początku ( jak chyba wszyscy lub przynajmniej znaczna większość ) było klejenie modeli plastikowych i kartonowych. Mniej wiecej rok 1989/1990. W rękach tkwiła wtedy książka K.Łapińskiego " Poradnik modelarza lotniczego ". I w sumie z biegiem czasu na tym mój kontak z tym pięknym hobby się zakończył Rok 2011. Wielki powrót zakupiony został mały śmigłowiec 3 ch na podczerwień I od tego się zaczęło Jak wiadomo zabawka za długo nie polatała Następny model ( też heli ) to Nine Eagles Bravo SX już na 2,4 Ghz. Trochę czasu nim polatałem Niestety elektronika padła i robi teraz jako eksponat Po tym modelu przyszedł czas ( przynajmniej tak mi sie wydawało ) na latanie przez wielkie " L ". Zakupiłem model ( kolejne heli ) E-sky 2.4GHz HONEY BEE KING 4 Nauka "latania" że tak to nazwe była bardzo długa, bardzo kosztowna i mega stresująca. U siebie byłem sam w tym temacie więc google, you tube i jakieś tam fora były moim nauczycielem po okolo 6 miesięcznej walce z nim, heli poleciał do Gdańska W ten sposób zakończyłem przygode z helikami Kolejny czas został już poświęcony na płatowce. Pierwszy modelem jaki zbudowałem był MiG 3. Wisi u Kolegi pod sufitem i robi za eksponat I tu ralacja z jego bydowy http://pfmrc.eu/inde...lacja-z-budowy/ Zainspirowany prostotą budowy chciałem mieć coś większego większy brat bliźniak modelu powyżej Model zdatny wciąż do latania. Oddany koledze No i nareszcie przyszedł czas na budowe trenerka Cessna 185 Sky Wagon relacja z budowy http://pfmrc.eu/inde...owa-cessna-185/ ( dołączona do forumowego Kolegi który zdaje się nie ukonczył jej. Moja jest lekko dalej ) kraina wiecznych lotów Znudzony powolnym lataniem zakupiłem model od Marka Rokowskiego już trzeci MiG 3 w mojej kolekcji wciąż gotowy do walki Później przyszedł czas na doskonale znanego Pioneera 1400 model nadal w użyciu Wpadł mi w ręce i do dziś wspaniale lata model Zlina 50 L a tu najnowsza moja zabawka model motoszybowca DG-1000 firmy Hype
Volleyboy Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2014 No i przyszła pora na konstrukcje model EDGE 540 od SeaGull świeżo po oblocie
Rekomendowane odpowiedzi