Piotrek_F3J Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Witam ! mam ucho z profilami 16cm do 13cm i nie wiem jakie dac podkładki (jaka grubosc) aby miec malejące ucho :roll: (bede szlifował w błoczku ) dodam ze długosc ucha ma 24cm a długosci zeber : 1-(15,5cm)...2-(15cm)...3-(14,5cm)...4-(14cm)...5-(13,5cm)...6-(13cm)...7-(12,5cm) niewiem czy to sie jakos oblicza czy cos więc prosze o szybką odpowiedz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 im większe podkłądki tym mniejsze kąty na żeberku. nie napisałes rozpiętości ucha Teoretycznie najlepiej jest dac takei podkałdki jak rozstaw między żebrami w skrzydle, a praktycznei bez podkładek szlifować póżneij juz po złożeniu konstrukcji przejechać lekk olistwą Druga sprawa jak to będiz ekryte folią czy balsa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 witka rozpiętosc ucha to 24cm (pisałem chyba ze o cos innego chodzi ? ) to bedzie pokryte folią moze robił ktos takie ucho (ja robie w szybowcu ) i wie jakich podkładek uzyc ? Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.