Uszek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zastanawiam się czy warto kupić któryś z tych modeli. Cena ok. 200 euro w Niemczech lub Austrii. Ciekawi mnie jakość ich wykonania. Trochę czytałem na zagranicznych forach i opinie są różne. Czy ktoś miał styczność z tymi zestawami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 jakiej firmy są te modele -kto wyprodukował ,miałem GRUNAU BABY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Sprzedawane są jako produkt Pichlera. Rozpiętość 250 cm Grunau i 254 cm KA7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 miałem chińczyka grunau 4.5 metra ,powiem bez owijania nie za bardzo to latało ,jednak to wszystko zależy na jakim profilu jest model zrobiony ,na rozpietosci 2,5 metra jak walną profil gruby tzn.podobny do orginału to odrazu jest kicha ,zbyt wielkie opory i po lataniu .Natomiast szybowce z grupy Ka 6 czy ,7 lub 8 są szybowcami o mniejszych oporach -kadłub płaty przy takich małych rozpietościach obstawiam na Ka 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Natomiast ogólnie rzecz biorąc każda mała makieta szybowca nie lata za dobrze, więc szukaj coś powyżej 3m. Taka moja sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Grunau lata na profilu E205. KA 7 nie udało mi się ustalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 tak zgadzam sie z Tomkiem , ale jak ktos mieszka w górach to i takim polata, na płaskim silnik na dziobie i lata sobie do woli .Profil Eppler 205 to dobry i sprawdzony profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi