Pilot84 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam, tak jak w temacie. Proszę mi doradzić jaki silnik bezszczotkowy i regulator do wicherka 10? I jeszcze jedno pytanie: Ile minut wytrzyma taki akumulatorek przy zasilaniu napędu (zaproponowanego przez was) + odbiornika z serwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek T Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Witam Chciałbym zadać parę pytań (faktem jest że zanim zabiorę się za wicherka to minię trochę czasu bo najpierw się muszę nauczyć latać na samolotach depronowych) 25C Li-Po 3S 2200mAh tiger power czy chodzi o ten pakiet oraz z czego był zrobiony ten wicherek? Jaką miał wagę do lotu i czym był oklejony? pozdrawiam Jacek T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek T Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Co do uczenia się latania na wicherku to na razie wolę nie próbować, ponieważ: -mam za słaby akumulator (w czerwcu chciałbym kupić sobie 3s 1000mah (teraz mam 2s 1000mah)a ten, który Pan ma kupię najwcześniej w sierpniu albo po wakacjach) -popełniam błędy konstrukcyjne, które prowadzą do zniszczenia modelu, a samolot z depronu buduję się szybciej, łatwiej i taniej, -nie mam piły włosowej (najwcześniej kupię ją w sierpniu lub po wakacjach) a części sklejkowe do modeli, które zbudowałem wycinałem nożem do papieru i ten sposób wycinania jest bardzo czasochłonny i efekt nie najlepszy. Tym tematem zainteresowałem się dlatego, że silnik emax 2822 to jedyny silnik który posiadam. pozdrawiam Jacek T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek T Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedz. Materiały na kilka ,,deproniaków" mam więc zamierzam je wykorzystać. Bardzo bym chciał zbudować wicherka i bardzo mnie Pan zachęcił. Ponieważ nie jest to temat o budowie wicherka tylko o elektronice która do niego pasuje to czy by Pan mógł przesłać mi na e-maila jacek@arco.pl przesłać mi zdjęcia tego modelu. Byłbym wdzięczny gdyby Pan odpowiedział mi na kilka pytań: - Ile serw trzeba dać na lotki jedno czy dwa (mam 4 dziewięcio gramowe serwa redox o uciągu 2,5kg) -jakiego papieru japońskiego użyć (chodzi o gramaturę) i ile warstw nitrocellonu nałożyć, -czy mógłby mi Pan przesłać dokładne zdjęcia przedstawiające sposób mocowania skrzydeł i statecznika do kadłuba, (co do montażu skrzydeł, to widziałem że można je zamocować za pomocą kołków i gumek ale nie wiem czy to jest pewne połączenie). -w których miejscach jakie listwy i jaką sklejkę użyć, -jakie zawiasy i ile ich dać na lotki i stateczniki, -z czego zrobić popychacze czy wystarczy bowden z drutem 0,8mm czy z prętów węglowego i ile metrów potrzeba oraz z czego zrobić popychacze do lotek na skrzydłach, -jakie koła należy zastosować (chodzi mi o średnicę) -w planach wicherka 10 oraz 25 jest pokazane że trzeba zrobić statecznik poziomy w całości ruchomy ale w planach wicherka 25U jest pokazane że trzeba zrobić zwykły ster na tym stateczniku i nie wiem które rozwiązanie lepsze. pozdrawiam Jacek T PS. Z których planów lepiej budować wicherka z planów 10 czy z pomniejszonych planów 25 PPS. Czy ma ktoś plany (najlepiej w pdf) pływaków i płoz do wicherka 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek T Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Bardzo Panu dziękuję. Wiadomość otrzymałem. pozdrawiam Jacek T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi