Skocz do zawartości

Regulator i silnik do Wicherka 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. Proszę mi doradzić jaki silnik bezszczotkowy i regulator do wicherka 10? I jeszcze jedno pytanie: Ile minut wytrzyma taki akumulatorek przy zasilaniu napędu (zaproponowanego przez was) + odbiornika z serwami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Chciałbym zadać parę pytań (faktem jest że zanim zabiorę się za wicherka to minię trochę czasu bo najpierw się muszę nauczyć latać na samolotach depronowych)

25C Li-Po 3S 2200mAh tiger power

czy chodzi o ten pakiet oraz z czego był zrobiony ten wicherek? Jaką miał wagę do lotu i czym był oklejony?

pozdrawiam

Jacek T

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Co do uczenia się latania na wicherku to na razie wolę nie próbować, ponieważ:

-mam za słaby akumulator (w czerwcu chciałbym kupić sobie 3s 1000mah (teraz mam 2s 1000mah)a ten, który Pan ma kupię najwcześniej w sierpniu albo po wakacjach)

-popełniam błędy konstrukcyjne, które prowadzą do zniszczenia modelu, a samolot z depronu buduję się szybciej, łatwiej i taniej,

-nie mam piły włosowej (najwcześniej kupię ją w sierpniu lub po wakacjach) a części sklejkowe do modeli, które zbudowałem wycinałem nożem do papieru i ten sposób wycinania jest bardzo czasochłonny i efekt nie najlepszy.

Tym tematem zainteresowałem się dlatego, że silnik emax 2822 to jedyny silnik który posiadam.

pozdrawiam

Jacek T

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedz.

Materiały na kilka ,,deproniaków" mam więc zamierzam je wykorzystać. 

Bardzo bym chciał zbudować wicherka i bardzo mnie Pan zachęcił.

Ponieważ nie jest to temat o budowie wicherka tylko o elektronice która do niego pasuje to czy by Pan mógł przesłać mi na e-maila jacek@arco.pl przesłać mi zdjęcia tego modelu. Byłbym wdzięczny gdyby Pan odpowiedział mi na kilka pytań:

- Ile serw trzeba dać na lotki jedno czy dwa (mam 4 dziewięcio gramowe serwa redox o uciągu 2,5kg)

-jakiego papieru japońskiego użyć (chodzi o gramaturę) i ile warstw nitrocellonu nałożyć,

-czy mógłby mi Pan przesłać dokładne zdjęcia przedstawiające sposób mocowania skrzydeł i statecznika do kadłuba, (co do montażu skrzydeł, to widziałem że można je zamocować za pomocą kołków i gumek ale nie wiem czy to jest pewne połączenie).

-w których miejscach jakie listwy i jaką sklejkę użyć,

-jakie zawiasy i ile ich dać na lotki i stateczniki,

-z czego zrobić popychacze czy wystarczy bowden z drutem 0,8mm czy z prętów węglowego i ile metrów potrzeba oraz z czego zrobić popychacze do lotek na skrzydłach,

-jakie koła należy zastosować (chodzi mi o średnicę)

-w planach wicherka 10 oraz 25 jest pokazane że trzeba zrobić statecznik poziomy w całości ruchomy ale w planach wicherka 25U jest pokazane że trzeba zrobić zwykły ster na tym stateczniku i nie wiem które rozwiązanie lepsze.

pozdrawiam

Jacek T

PS. Z których planów lepiej budować wicherka z planów 10 czy z pomniejszonych planów 25

PPS. Czy ma ktoś plany (najlepiej w pdf) pływaków i płoz do wicherka 10  

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.