Kuba_s Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj uznałem, że polatam sobie moim motoszybowcem SKY HAWK. Pod wieczór wiaterek ustał i zabrałem pakiet i samolot na pole. Mój tata wyrzucił samolot i od razu po starcie samolot zrobił pętle i wbił się w ziemię łamiąc skrzydło i silnik sie wyłączył... Tata chwycił samolot i włączyłem silnik, żeby sprawdzić co się stało, coś dziwnie terkotało, dodałem gazu i.... odleciała łopata od śmigła :shock: Na szczęście nie w nas. Ogólnie to jest to samolot dedykowany dla początkujących aczkolwiek troche dziwnie zbudowany, skrzydła mocowane do kadłuba na śruby :crazy:. Myślę, że skrzydeł już się nie da połączyć bo rozerwały się tak jak były śruby... Ale "wybebeszę" go i zrobie z tych części jakąś deltę. Aha, podejrzewam że to się stało dlatego, że po porzednim wypadku :oops: było lekko zgięte skrzydło, właśnie w tę stronę w którą model zniosło :evil:. Ale się rozpisałem , przy okazji mógłby ktoś polecić jakieś plany delty dość prostej, takiej tylko gaz i lotki/ster wysokosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 TZAGI (więcej słów nie trzeba, samo za siebie mówi, wersje szybowcowe jak i elektryczne, wszystkie latają;D ) łatwy i tani w budowie :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 spojrz tutaj - niezniszczalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.