rapier Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No i mnie nakreciliscie. Nie bede sie za bardzo rozpisywal. Jako ze mam troszke mikro wyposazenia postanowilem i ja upchac to w jakims smakowym warbird-zie. TAk wiez kozystajac z planow naszego kolegi Marcina ( PUSKAL ) zaczolem skladac do kupy tych kilkanascie elementow ktore maja sie przemienic w piekna foczke A oto etapy budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek116 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ooo ! Fajnie . Jakie to ma wymiary ? Zapowiada się ciekawie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Jakie to ma wymiary ? Nano, czyli małe Około 50cm rozpiętości (chyba takie to były plany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Model juz sklejony wstepnie i calosc jeszcze bez malowania ale za to z jednym serwem wazy 23g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Hehe to z trzema będzie? Jakie tam zastosowałeś (wagowo) serwa? A zdjęcia to co, policjant? :mrgreen: Posiadasz zdjęcia już gotowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek116 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nano, czyli małe Około 50cm rozpiętości (chyba takie to były plany). No to że małe to ja wiem, chodziło mi o bliższe dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 A jakie dane chcesz jeszcze? Model ma 50cm dokladnie rozpietosci i caly czas powstaje. Dokladne dane co i jak podam jak skoncze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek116 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Dokladne dane co i jak podam jak skoncze. Dobrze, ja pytałem poprostu z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 KOlejne fotki powstajacego modelu. Tak wlasnie wymyslilem zamykanie gornej pokrywy. 4 kawalki sklejki 0,8mm - 4mmx10mm . Sprezystosc depronu dopelnia konstrukcji A tak prezentuje sie teraz model. Pozostalo zaszpachlowac to i owo i malowanie. No i aby pilot przeciagu nie mial jakas kabinka by sie zdala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Depron w rękach mistrza znaczy więcej niż szkło i węgiel u partaczy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Dzieki za slowa uznania, ale tu najwiekszy laur nalezy sie tworcy planow PUSKAL-owi. Do dzieki niemu model sklada sie jak marzenie a wszystkie wyciete czesci pasuja idealnie.Waznym jest aby tylko wiedziec jak ulozyc szablon na depronie bo wycieta czesc w zaleznosci jak zostanie usytuowana na arkuszu depronu albo da sie wygiac ladnie, albo bedzie sie zalamywala. No i jeszcze troszke cierpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Dzis wystrugalem sobie kabinke.Narazie bardzo zgrubnie. Bedzie ona poddawana dalej szlifowaniu, pasowaniu a na koniec lakierowaniu. A co potem to opisze dalej. Narazie model prezentuje sie tak EDIT: Poniewaz jestem juz zdrowy to prace posowaja sie znacznie wolniej. Model juz pomalowany wstepnie i czeka na oznakowanie kompletne a nastepnie na inie podzialu blach. i kabine. W chwili obeznej prezentuje sie jak ponizej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam Arku daj znac kiedy oblot i koniecznie u Marka to razem oblatamy swoje modele. I jakis filmik sie nakreci. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Nooo właśnie Arek daj znać kiedy i gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja również chętnie zobaczę oblot, do pana Marka od dawna się wybieram, ale jakoś nie było okazji :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 JAsne ze dam znac. Teraz czas na kabinke. Wystrugana z balsy a jako konstrukcja naklejone paski kartonowe z jakiegos opakowania po lekach. CAlosc wsadzona do rekawa do pakietowania akumulatorow. Do tego jako wypelnienie luzu tubka po wapnie i klin z balsy aby bylo rowno. Calosc obkurczona nad para. Malowanie kabiny to juz formalnosc. Teraz musze jakos wymyslec jej mocowanie, namalowac linie podzialu blach i nity a potem troszke zabrudzic calosc... A poki co....... Ta...taaaaaa........!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Całość po prostu wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Piękna robota, mój gotowiec umywa się do tego micro, a kosztował majątek. A ile godzin zajeła robota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Dzieki za slowa uznania.Tak po prawdzie to nie wiem ile czasu mi zajol bo w jeden dzien ( bedac chory ) poskladalem go do kupy. Potem byla przerwa i czas jaki nad nim spedzalem to max 30min dziennie tak z doskoku. No ale mysle ze do takiego stanu majac troche czasu to mozna spokojnie w 3 dni dojsc..Dzis pobawie sie troszke z podzialami blach i podrasuje go jeszcze a jutro ma padac wiec spokojnie poupycham bebechy.W chwili obecnej ma zamontowane tylko serwo lotek juz na gotowo i cazlosc w stanie jak na zdjeciu wazy 34g Silniczek bedzie napedzal smiglo od Sky Lady...Tak tak...to skladane smigielko ale tanie ( 15zl ) i ma kolpaczek ktory idealnie gabarytowo wpisuje sie w mordke modelu. Lopatki oczywiscie beda tak skrecone ze nie beda sie skladac, albo wrecz kropne troche CA i wlacze silnik aby sie zakleily w optymalnym polozeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Arek wszyto pięknie i ładnie ale ta matowa taśma 3M na wysokości razi!!!!! Mam nadzieje że to tylko do zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.