Skocz do zawartości

nano FW 190 A3

rapier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i mnie nakreciliscie.

Nie bede sie za bardzo rozpisywal. Jako ze mam troszke mikro wyposazenia postanowilem i ja upchac to w jakims smakowym warbird-zie. :D

TAk wiez kozystajac z planow naszego kolegi Marcina ( PUSKAL ) zaczolem skladac do kupy tych kilkanascie elementow ktore maja sie przemienic w piekna foczke :)

A oto etapy budowy.

yr619g.jpg

yr619h.jpg

yr619i.jpg

yr619x.jpg

yr619j.jpg

yr619k.jpg

yr619l.jpg

yr619m.jpg

yr619n.jpg

yr619p.jpg

yr619o.jpg

yr6i0m.jpg

yr6i0p.jpg

Opublikowano

KOlejne fotki powstajacego modelu.

Tak wlasnie wymyslilem zamykanie gornej pokrywy. 4 kawalki sklejki 0,8mm - 4mmx10mm . Sprezystosc depronu dopelnia konstrukcji

yrvylz.jpg

A tak prezentuje sie teraz model. Pozostalo zaszpachlowac to i owo i malowanie.

No i aby pilot przeciagu nie mial jakas kabinka by sie zdala :)

yrvymy.jpg

Opublikowano

Dzieki za slowa uznania, ale tu najwiekszy laur nalezy sie tworcy planow PUSKAL-owi.

Do dzieki niemu model sklada sie jak marzenie a wszystkie wyciete czesci pasuja idealnie.Waznym jest aby tylko wiedziec jak ulozyc szablon na depronie bo wycieta czesc w zaleznosci jak zostanie usytuowana na arkuszu depronu albo da sie wygiac ladnie, albo bedzie sie zalamywala. No i jeszcze troszke cierpliwosci :)

Opublikowano

Dzis wystrugalem sobie kabinke.Narazie bardzo zgrubnie. Bedzie ona poddawana dalej szlifowaniu, pasowaniu a na koniec lakierowaniu. A co potem to opisze dalej. Narazie model prezentuje sie tak

yrvmxd.jpg

EDIT:

Poniewaz jestem juz zdrowy to prace posowaja sie znacznie wolniej. Model juz pomalowany wstepnie i czeka na oznakowanie kompletne a nastepnie na inie podzialu blach. i kabine.

W chwili obeznej prezentuje sie jak ponizej

yrzi3s.jpg

yrzi3c.jpg

yrzi39.jpg

Opublikowano

Witam

Arku daj znac kiedy oblot i koniecznie u Marka to razem oblatamy swoje modele. I jakis filmik sie nakreci.

Pozdrawiam Slawomir

Opublikowano

Ja również chętnie zobaczę oblot, do pana Marka od dawna się wybieram, ale jakoś nie było okazji :wink: .

Opublikowano

JAsne ze dam znac. :)

Teraz czas na kabinke. Wystrugana z balsy a jako konstrukcja naklejone paski kartonowe z jakiegos opakowania po lekach.

yrztsu.jpg

CAlosc wsadzona do rekawa do pakietowania akumulatorow. Do tego jako wypelnienie luzu tubka po wapnie i klin z balsy aby bylo rowno.

Calosc obkurczona nad para.

yrztsv.jpg

Malowanie kabiny to juz formalnosc. Teraz musze jakos wymyslec jej mocowanie, namalowac linie podzialu blach i nity a potem troszke zabrudzic calosc...

A poki co.......

Ta...taaaaaa........!!!!!!!!!!!!!

yrztsw.jpg

Opublikowano

Dzieki za slowa uznania.Tak po prawdzie to nie wiem ile czasu mi zajol bo w jeden dzien ( bedac chory ) poskladalem go do kupy. Potem byla przerwa i czas jaki nad nim spedzalem to max 30min dziennie tak z doskoku. No ale mysle ze do takiego stanu majac troche czasu to mozna spokojnie w 3 dni dojsc..Dzis pobawie sie troszke z podzialami blach i podrasuje go jeszcze a jutro ma padac wiec spokojnie poupycham bebechy.W chwili obecnej ma zamontowane tylko serwo lotek juz na gotowo i cazlosc w stanie jak na zdjeciu wazy 34g

Silniczek bedzie napedzal smiglo od Sky Lady...Tak tak...to skladane smigielko ale tanie ( 15zl ) i ma kolpaczek ktory idealnie gabarytowo wpisuje sie w mordke modelu. Lopatki oczywiscie beda tak skrecone ze nie beda sie skladac, albo wrecz kropne troche CA i wlacze silnik aby sie zakleily w optymalnym polozeniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.