Początkujący Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam. Pod koniec roku 2013 stałem się posiadaczem helikoptera RC, a nazwa jaka na nim widnieje to HK 500 CMT. W heli zamontowane jest silnik Turnigy 1600KV, żyroskop Futaba GY401, aparatura SPECTRUM DX6i,do tego posiadam do nauki latania Aerofly 5. Jeśli mogę się tak wyrazić wchodzę dopiero w temat heli RC i nie mam o tym zielonego pojęcia. Chciałbym się dowiedzieć jak wyregulować łopaty,jak używać konkretnie kontomierz, jak ustawiać aparature i ogólnie na co mam zwrócić szczególną uwagę przy tego rodzaju sprzęcie żeby latało się tym najlepiej. Wiem że zakup śmigłowca nie był najlepszym rozwiązaniem, lecz jak już go posiadam i zrodzilo się we mnie zainteresowanie modelami to muszę się jak najwięcej od was drodzy forumowicze dowiedzieć. Ja biorę się za szukanie odpowiedzi w necie a was proszę o pomoc. Pozdrawiam DAMIAN.
Intermodel Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Cześć Informacje jak wyregulować kątomierzem łopaty i o tym typie modelu znajdziesz na tym forum polecam sam śledziłem to forum http://www.epheli.pl/index.php Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi