Początkujący Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam. Pod koniec roku 2013 stałem się posiadaczem helikoptera RC, a nazwa jaka na nim widnieje to HK 500 CMT. W heli zamontowane jest silnik Turnigy 1600KV, żyroskop Futaba GY401, aparatura SPECTRUM DX6i,do tego posiadam do nauki latania Aerofly 5. Jeśli mogę się tak wyrazić wchodzę dopiero w temat heli RC i nie mam o tym zielonego pojęcia. Chciałbym się dowiedzieć jak wyregulować łopaty,jak używać konkretnie kontomierz, jak ustawiać aparature i ogólnie na co mam zwrócić szczególną uwagę przy tego rodzaju sprzęcie żeby latało się tym najlepiej. Wiem że zakup śmigłowca nie był najlepszym rozwiązaniem, lecz jak już go posiadam i zrodzilo się we mnie zainteresowanie modelami to muszę się jak najwięcej od was drodzy forumowicze dowiedzieć. Ja biorę się za szukanie odpowiedzi w necie a was proszę o pomoc. Pozdrawiam DAMIAN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Cześć Informacje jak wyregulować kątomierzem łopaty i o tym typie modelu znajdziesz na tym forum polecam sam śledziłem to forum http://www.epheli.pl/index.php Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Początkujący Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Dziękuję za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi