wojtas3000 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Powiatać :-) czy ktoś z was malował model z epp farbami revell? Czy można takimi farbami malować piankę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Z powodzeniem można malować Epp nawet popularnymi "sprejami". Nie trawią one epp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 no właśnie niekoniecznie... malowałem ostatnio model dwiema farbami. Revell i Humbrol. Revell wściekle pomarańczowa, Humbrol czarna. Jedna i druga szła aerografem, jedna i druga była rozcieńczana. W przypadku czarnej nie mogę powiedzieć, nieźle szło, w zasadzie jak plastikowe modele. Pokrywa się farbą i cześć. W przypadku Revella już nie było tak słodko. Model normalnie od niej uciekał, w formie cienkich włókien podobnych trochę do waty cukrowej. Chłonął tę farbę jak gąbka. Pewności oczywiście nie mam żadnej, ale na oko obydwie były tak samo rozcieńczone na potrzeby malowania aerografem. Natomiast SkySurfer ewidentnie revellowskiej farby nie lubił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas3000 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 ja będe malować pędzlem , nie aerografem więc bez rozcieńczania więc chyba powinno być dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi