Gość Adam Katryński Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Witam,jestem posiadaczem quadrocopteru V939. Gdyż oryginalne akumulatory straciły swoją żywotność zastanawiam się nad kupnem następnych.Mam na oku akumulatory Nano-Tech 3,7v 300mah 35/70C.Czytałem w temacie o biedronach że są to dobre akumulatory lecz jest odwrotna polaryzacja i trzeba zmienić piny w wtyczce. Więc mam pytanie:Czy piny w wtyczce trzeba zmienić w V939 czy akumulatorze?Czy jeśli jest odwrotna polaryzacja to ładowarka z zestawu V939 będzie ładowała ten pakiet? Mam na myśli czy będzie wszystko okej Dodam jeszcze, że oryginalny akumulator kosztuje ponad 30zł a Nano-Tech niecałe 12 zł Link do aku... http://allegro.pl/li...4050550619.html P.S Nie jestem jeszcze doświadczonym modelarzem więc proszę o pomoc.Wielkie dzięki za zerknięcie chociaż na temat i za Wasz stracony cenny czas. PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Po prostu upewnij się - zobacz gdzie jest plus i minus w oryginalnym akumulatorze (standardowo czerwony to plus, czarny to minus). Jeśli wtyczka z nowego akumulatora jest inna, to możesz np. wykorzystać starą wtyczkę do nowego, z tym że jeśli byś ucinał kable z wtyczką i lutował do nowego, to bezwzględnie obcinaj kabelki pojedynczo !!! - bo zrobisz zwarcie i zniszczysz akumulator, który nawet może się zapalić !!! I to samo z lutowaniem - ostrożnie żeby nie zewrzeć dwóch gołych przewodów, Oczywiście miejsca lutowania MUSZĄ zostać dobrze zaizolowane, najlepiej koszulką termokurczliwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Katryński Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Wielkie dzieki za rade i odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi