piotr_swiderek Opublikowano 19 Lutego 2008 Opublikowano 19 Lutego 2008 OXAI oraz Wolfgang i Roland Matt pokazali swój nowy model - dwupłat Amethyst. Model przeznaczony jest pod silnik elektryczny. To chyba pierwszy taki model, ponieważ pozostałe dwupłaty ważą zbyt wiele, aby włożyć w nie silnik elektryczny. Najbardziej szokujący jest brak kabiny...
Kruszmen Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 Ciekawe ile będzie kosztować.... Bez 3000 EURO chyba nawet na stronę OXAIa nie warto wchodzić
piotr_swiderek Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Opublikowano 20 Lutego 2008 Myślę, że będzie kosztował tyle, co pozostałe dwupłaty z OXAI - czyli około 3000€. Cena za pomalowany, przygotowany do uzbrojenia model to wcale nie tak dużo. Przypominam, że kiedyś ZN-LINE i PLprod życzyli sobie po 6000€. No i ta jakość z OXAI... Mój tata bo zobaczeniu Beryll'a prosto z fabryki przyznał, że modele są warte swojej ceny... P.S. Wkrótce zamieszczę tutaj i na stronie www kilka zdjęć, jak wygląda Beryll z OXAI prosto po wyjściu z fabryki w szczegółach.
Gość mirekf3a Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 "Paskud straszny" trzeba przyznac, ale ciekawi mnie jak bedzie sie zachowywac taki kadlub... Ale zapewne liczac na dosiwadczenie Matt'ow poleci od razu mnie natomiast intryguja te skosne skrzydla i zakonczenia skrzydel i wysokosci. Juz wczesniej w modelu Ondy ciekawily mnie te skrzydla. Z niecierpliwoscia czekam na pierwsze filmiki z lotow lub jakiekolwiek recenzje.
Adam D Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 te końcówki to taki powrót do przeszłości. Rok bodaj 1987 i model Saphir na Webrę 10, dwusuw ma się rozumieć. Około 1,7m rozpiętości. Wtedy to był duży model. Konstruktor Saphira?.... Taaaaadaaa!...... Wolfgang Matt. AD
piotr_swiderek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Opublikowano 21 Lutego 2008 Jak się dowiedziałem przed chwilą, Wolfgang Matt dostał od OXAI prototyp. Jest teraz w fazie testów, po czym do OXAI pójdą wszystkie niezbędne poprawki wprowadzone przez W. Matt'a. Dwupłat pojawi się w sprzedaży za parę miesięcy. Model będzie kosztował tyle, co pozostałe dwupłaty OXAI czyli około 3500€.
piotr_swiderek Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Opublikowano 28 Lutego 2008 Model jest już na stronie OXAI > http://www.oxai-rc.com/main/Detail.aspx?ID=42 Projekt: Wolfgang and Roland Matt Rozpiętość skrzydeł 1710mm Długość kadłuba 1990mm Powierzchnia skrzydeł 91m2 Powierzchnia statecznika poziomego 16.8m2 Średnica kołpaka 82mm Środek ciężkości od krawędzi natarcia dolnego skrzydła 115mm Waga bez wyposażenia 2350g
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.