Skocz do zawartości

Nowy model Matt'ów - Biplane Amethyst

piotr_swiderek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OXAI oraz Wolfgang i Roland Matt pokazali swój nowy model - dwupłat Amethyst. Model przeznaczony jest pod silnik elektryczny. To chyba pierwszy taki model, ponieważ pozostałe dwupłaty ważą zbyt wiele, aby włożyć w nie silnik elektryczny. Najbardziej szokujący jest brak kabiny...

amethist1_g.jpg

amethist2_g.jpg

amethist3_g.jpg

amethist4_g.jpg

amethist5_g.jpg

amethist6_g.jpg

Opublikowano

Myślę, że będzie kosztował tyle, co pozostałe dwupłaty z OXAI - czyli około 3000€. Cena za pomalowany, przygotowany do uzbrojenia model to wcale nie tak dużo. Przypominam, że kiedyś ZN-LINE i PLprod życzyli sobie po 6000€. No i ta jakość z OXAI... Mój tata bo zobaczeniu Beryll'a prosto z fabryki przyznał, że modele są warte swojej ceny... :)

P.S. Wkrótce zamieszczę tutaj i na stronie www kilka zdjęć, jak wygląda Beryll z OXAI prosto po wyjściu z fabryki w szczegółach.

Gość mirekf3a
Opublikowano

"Paskud straszny" trzeba przyznac, ale ciekawi mnie jak bedzie sie zachowywac taki kadlub... Ale zapewne liczac na dosiwadczenie Matt'ow poleci od razu :) mnie natomiast intryguja te skosne skrzydla i zakonczenia skrzydel i wysokosci. Juz wczesniej w modelu Ondy ciekawily mnie te skrzydla. Z niecierpliwoscia czekam na pierwsze filmiki z lotow lub jakiekolwiek recenzje.

Opublikowano

te końcówki to taki powrót do przeszłości. Rok bodaj 1987 i model Saphir na Webrę 10, dwusuw ma się rozumieć. Około 1,7m rozpiętości. Wtedy to był duży model.

Konstruktor Saphira?.... Taaaaadaaa!...... Wolfgang Matt.

AD

Opublikowano

Jak się dowiedziałem przed chwilą, Wolfgang Matt dostał od OXAI prototyp. Jest teraz w fazie testów, po czym do OXAI pójdą wszystkie niezbędne poprawki wprowadzone przez W. Matt'a. Dwupłat pojawi się w sprzedaży za parę miesięcy. Model będzie kosztował tyle, co pozostałe dwupłaty OXAI czyli około 3500€.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.