mr.suchy Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Cześć, Nie wiem czy to dobry dział więc proszę temat ew. przenieś w inne miejsce. Przeglądając ofertę sklepów internetowych natrafiłem na następujące informację dotyczące pewnego samolotu akrobacyjnego: Ustawienia zwykłe : Ster wysokości : 19 mm (15°) ; Ster kierunku : 32 mm (17°) ; Lotki : 6 mm (11°) Ustawienia sportowe : Ster wysokości : 32 mm (25°) ; Ster kierunku : 51 mm (26°) ; Lotki : 13 mm (22°) Jak to się ma do rzeczywistość ? Osobiście mam ww. wartości pomieszane np. lotki mam sportowe ale stery wysokości już nie. Co o tym myślicie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Ja do oblotu ustawiam lotki na około około 1cm wychył i wysokość trochę mniej, ale to i tak zależy od modelu głównie a później wiadomo wszystko się zmienienia zależnie od upodobań pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Wydawało mi się że są jakieś "stałe" wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Wszystko zależy od modelu. Wiadomo, że inne wychylenia będą w akrobacie a inne w ternerku. Myślę, że opis wartości wychyleń podali, aby się można było zorientować jak na początek ustawić ten model, a nie strzelać na ślepo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi