Zefirek Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Witam, Czy jakiś posiadacz ww. modelu podzieli się swoimi ustawianiami (środek ciężkości, wychylenie lotek, klap, steru wysokości, mixy, itd.)? Ciekawi mnie to, na jakich ustawieniach latacie. Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ja się dopiero ucze tego szybowca ale mam to tak ustawione: Lotki w różnicowym wychyleniu 50/100. Na przełączniku trójpozycyjnym fazy lotu. 1. Start Silnik na drążku gazu + miks łączący dzialanie steru wysokości z klapami 2. Lot szybowcowy Silnik na potencjometrze, na drążku gazu klapy i lotki - camber dla wolniejszego krązenia lub większej prędkości 3. Lądowanie Gaz na drązku od 2/3 zakresu. Motylek (crow) poniżej 1/2 zakresu drążka. Motylek zmiksowany z lekkim oddaniem steru wysokości. Jak dla mnie to wszystko narazie fajnie działa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech21 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Phoenix 2000:ŚC: 73 - 74 mm od krawędzi natarcia skrzydła, mierzone przy kadłubie. (38% MAC) SW: +-17mm (od pozycji wytrymowanego do szybowania) z 40% expoSK: +-25mm z 20% expoLotki: +-25mm bez expoKlapy: 9mm do 'góry', 40mm 'dół', a w mixie 'przedłużonych' lotek wychylenia w pełnym zakresie. Mixy: Lot szybowcowy - wyłącza silnik, a ster gazu operuje klapami (zakres wychyleń opisany powyżej). Termika - camber, wartość stała, lotki i klapy 4-5mm w 'dół'.Lotki+SK - 'leniwy mix'Na 3poz. przełączniku - klapy, kazda pozycja ustawiana potencjometrem przed startem i w trakcie lotu w zależności od potrzeb. Acro - wszystkie stery na maxa bez expo + lotki połączone z klapamiCROW: pełne otwarcie z małym spowolnieniem otwarcia. W każdym mixie zapamiętywane ustawienia trymera. Bardzo przydatne przy otwieraniu 'motylka' (CROW). Zegar ustawiony żeby 'liczył' ile już się latało (włączany na przełączniku 'trainer'). A Ty Marcinie jak masz wszystko ustawione? Jaki 'styl' latania wolisz? Pozdrawiam, Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi