Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Koledzy modelarze. Wszedłwm w posiadanie modelu jak w temacie.Za kilka dni dziewiczy lot. Jest to mój pierwszy model z lotkami i zarazem pierwszy model po kilkunastoletniej przerwie w lataniu RC. Jeżeli mieliście do czynienia z tym modelem to będę wdzięczny za wszelkie opinie. Wprowadziłem zmiany. Amputowałem oryginalny zespół napedowy (szczotka i aku Ni-cd) i zainstalowałem napęd 3F i Lipole. Masa modelu zmalała o 275g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcons Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Witaj Piotrze Przyglądałem się temu modelowi juz od dłuzszego czasu. Ciekawy jestem twoich opini o tym modelu, jak również jeżeli odbyłeś jakieś loty twojej oceny o zachowaniu sie tego modelu w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Zrobiłem tym modelem już kilkadziesiąt lotów. Na początku ujawniła się jego słabość w postaci zbyt słabego bagnetu i niestety podczas robienia pętli skrzydła złożyły się w piękne V. Wymieniłem bagnet na twardszy, dołożyłem gumy do dodatkowego zamocowania skrzydła i jest dobrze. Wytrzymuje dość ciasne pętle i spirale. Wprawdzie jest to model szkolny ale można nim nieco poszaleć w powietrzu. Jest prosty i przyjemny w pilotażu oraz bardzo przwidywalny, leniwy na lotki w locie ślizgowym. Tak jak pisałem wcześniej jest to mój pierwszy model z lotkami i bez problemu go opanowałem. Jeżeli masz możliwość nabyć taki model to polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.