Przemek B. Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam Postanowiłem pomalować model depronowy aerografem. Chciałbym się dowiedzieć jaka farba będzie do tego najlepsza i z czego proponujecie wykonać szablony do malowania?? Próbowałem z folią samoprzylepną ale po oderwaniu powierzchnia pianki staje się pozadzierana, zewnętrzna warstwa depronu odkleja się i zostaje na folii. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Co do szablonów proponuję zrobić z papieru lub z tektury. Ostatnio sam kupiłem aerograf i zrobiłem sobie próbny rysunek. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4567&start=15 Cały gołąb powstał przy pomocy ok 15 wzorów z papieru, a jest to mój pierwszy rysunek więc myślę, że proste papierowe szablony są najlepsze. Na temat farb na razie się nie wypowiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Depron bardzo dobrze spelnia role szablonu. Mozna ostrymi szpilkami je zamocowac, lub ciezarkami- ja uzywalem butelek z woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.