BART Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 W moim Yaku 55 Haikong model ,ktorym latam juz 3sezon bez maski nie moglem dokupic maski,jedyna dostepna u producenta ,ale drogo z transportem. Wpadłem na pomysl ,ze zrobie maske z Epp. Nie wiem jak sie zachowa ,poniewaz: -silnik 4T a wiec drgania,czy go na łaczeniu z kadlubem nie porozrywa -temperatura pod maska ,czy sie nie stopi? Wybrałem Epp8 mm,wiedzialem ,ze pieknie to nie bedzię wygładało,ale pobawie sie:-) Musiałem wyciac otwory pod zawory,swiecę i na dole otwor aby był wylot powietrza i działalo chlodzenie. Od wewnatrz wzmocniłem miejsca ,gdzie wypadaja sruby do przykrecenia maski do kadłuba kawalkami pet ,aby od drgań nie rozerwalo sie Epp. Tak wyglada ,najgorzej jest z przodem ,ktory sie lekko wywinąl na zewnatrz.Teraz ta maska przypomina maskę Ławocznikna 7 niz Yaka :-) Chyba za bardzo (za szeroka)odstaje od kadłuba, zaslaniając śmigło, obawiam sie duzej straty mocy... Czy ktos latał juz spaliną z maską z Epp? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 na zimę dobra... ,chociaż silnik nie zmarznie.śmiesznie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi