Andre85 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam! Mam na imię Andrzej i mieszkam w Warszawie. Modelarstwem RC interesuję się od ok 2,5 roku. Moje hobby ukierunkowane jest głównie na modele latające, ale znajdzie się też jakaś motorówka i jacht RC . Ostatnio uruchomiłem także podstawowy system FPV (OSD Remzibi, tor wideo 5,8 Ghz 200 mW, monitor LCD 7 cali; tor RC narazie Turigy 9x, wiec loty tylko przy nodze ). Do nagrywania lotów służy Mobius. Moje modele: Latające Phoenix 2000 (PNF) - na nim nauczyłem się latać (o dziwo przeżył to), służy wiernie do dzisiaj Extra 330 S z depronu - własna konstrukcja na bazie planów z internetu. Po niezliczonej liczbie kretów na razie uziemiona. Mustang P51 (z zestawu Guillow's) - prezent od mojej ukochanej - przerobiony na RC, nie oblatany ze strachu przed rozbiciem Bixler 2 (KIT) - do latania rekreacyjnego, oraz pierwsze kroki w FPV, ma się dobrze Telemaster 400 - konstrukcja balsowo-sklejkowa. Wyszedł całkiem przyzwoicie, lata bardzo ładnie, wolno i przewidywalnie. Latające skrzydło Tzagi 160 cm - przymiarki do budowy pod FPV. Zastanawiam się jak to "ugryźć" Multiplex FunCub - aktualnie w budowie. Pływające: Motorówka RC Saint Tropez 45 firmy Carson - kupiona na allegro za grosze i doprowadzona do stanu pływalności. W zeszłym roku dzielnie przepłynęła cały szlak Wielkich Jezior Mazurskich Żaglówka RC, 80 cm długości, producent nie znany. Obecnie nie pływa i prawdopodobnie pójdzie pod młotek. Jej miejsce zastąpi żaglówka RG 65, która jest fazie zaawansowanej budowy Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witamy na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi