miro-er1 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 mozesz tez kupic za chyba 22 zl w media taki joy pad taki jak do playstation na usb i pobrac darmowy symulator RC DESC PILOT i sie nauczysz szybko ba tak to rozwalesz model na pewno , moj 11 letni syn tak sie nauczyl latal juz 3 razy i nic jeszcze nie zniszczyl, poleca,m ten symulator mozna sciagnat takze wiele roznych modeli do niego z neta. pozdrawiam.
Emhyrion Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Po pierwsze - jaka to aparatura? Jedne łatwiej podpiąć do kompa, drugie trudniej. Symulatorów jest wiele, lepsze, gorsze, legalne i takie trochę inaczej... Bez wirtualnego treningu nie zaczynaj. Nie warto. Koledzy piszą o sekundach i mają rację. Pierwszy lot w naturze to zwykle ostro ściągane drążki. Samolot fiknie i koniec. Albo poskładasz albo nie będzie co składać. Zastanów się, który model bardziej Ci się podoba i odstaw go na półkę. Cessna nie jest trudna w pilotażu, ale też nie jest to najlepszy samolot dla początkującego. Choćby z racji śmigła z przodu. Nastaw się na to, że jeden z tych modeli stracisz zanim na dobre złapiesz o co kaman, lepiej stracić ten brzydszy ...
morelo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2014 No i nie poleciałem wcale, stwierdziłem że wiatr zasilny i się bałem cessny idą do działu giełda
zolty Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 nie poddawaj sie. tez jestem poczatkujacy jeszcze niewykonalem zadnego lotu. poczytaj dzial "od czego zaczac" potem zainstaluj symulator i polataj w nim. pozdrawiam
miro-er1 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 zrob sobie taka mala niskobudzetowa cesenke , mnie taka kosztowala liczac sam material wraz z folia i dodam ze z bialego depronu mysle ze okolo 20 zlotych , jak rozwalisz nie bedzie ci szkoda a ta oryginalna zostaw sobie na potem, pozdrawiam pozwole sobie wkeic fotki
morelo Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2014 Mam taką apke jaki kabelek do symulatora potrzebuje? "jack" http://allegro.pl/interfejs-usb-symulator-do-aparatury-i4280941560.html
miro-er1 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 jak masz wejscie na (jack ) to powinna chodzic na tym kablu
modelarz115 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ja nauczyłem się latać trenerkiem STC wzorowałem się tym http://pfmrc.eu/index.php?/topic/23234-stc-prosty-trenerek-z-depronu/ łatałem go chyba z 20 razy. Gdy stwierdziłem że ''już umiem'' wykonałem drugi taki sam Koszt budowy to około 8 zł i 120 minut Życzę powodzenia w nauce
Rekomendowane odpowiedzi