miro-er1 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 mozesz tez kupic za chyba 22 zl w media taki joy pad taki jak do playstation na usb i pobrac darmowy symulator RC DESC PILOT i sie nauczysz szybko ba tak to rozwalesz model na pewno , moj 11 letni syn tak sie nauczyl latal juz 3 razy i nic jeszcze nie zniszczyl, poleca,m ten symulator mozna sciagnat takze wiele roznych modeli do niego z neta. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Po pierwsze - jaka to aparatura? Jedne łatwiej podpiąć do kompa, drugie trudniej. Symulatorów jest wiele, lepsze, gorsze, legalne i takie trochę inaczej... Bez wirtualnego treningu nie zaczynaj. Nie warto. Koledzy piszą o sekundach i mają rację. Pierwszy lot w naturze to zwykle ostro ściągane drążki. Samolot fiknie i koniec. Albo poskładasz albo nie będzie co składać. Zastanów się, który model bardziej Ci się podoba i odstaw go na półkę. Cessna nie jest trudna w pilotażu, ale też nie jest to najlepszy samolot dla początkującego. Choćby z racji śmigła z przodu. Nastaw się na to, że jeden z tych modeli stracisz zanim na dobre złapiesz o co kaman, lepiej stracić ten brzydszy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 No i nie poleciałem wcale, stwierdziłem że wiatr zasilny i się bałem cessny idą do działu giełda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 nie poddawaj sie. tez jestem poczatkujacy jeszcze niewykonalem zadnego lotu. poczytaj dzial "od czego zaczac" potem zainstaluj symulator i polataj w nim. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 zrob sobie taka mala niskobudzetowa cesenke , mnie taka kosztowala liczac sam material wraz z folia i dodam ze z bialego depronu mysle ze okolo 20 zlotych , jak rozwalisz nie bedzie ci szkoda a ta oryginalna zostaw sobie na potem, pozdrawiam pozwole sobie wkeic fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Oj Miro piękna ta Twoja cessna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Mam taką apke jaki kabelek do symulatora potrzebuje? "jack" http://allegro.pl/interfejs-usb-symulator-do-aparatury-i4280941560.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 jak masz wejscie na (jack ) to powinna chodzic na tym kablu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ja nauczyłem się latać trenerkiem STC wzorowałem się tym http://pfmrc.eu/index.php?/topic/23234-stc-prosty-trenerek-z-depronu/ łatałem go chyba z 20 razy. Gdy stwierdziłem że ''już umiem'' wykonałem drugi taki sam Koszt budowy to około 8 zł i 120 minut Życzę powodzenia w nauce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi