Macko2570 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Witam, mam problem a mianowicie na plytce MultiWii controller by Kuki nie wszystko jest dobrze pomiomo iż konfiguruje zgodnie z instrukcją. Problem polega na tym, że po podlaczeniu plytki do odbiornika i włączeniu całej aparatury w programie MultiWiiConf_1_9 zmieniają się tylko parametry PITCH , ROLL natomiast THROTTLE pozostaje bez zmian. Próbowałem juz wiele kombinacji połączenia plytki z odbiornikiem niestety bez skutku. Ma ktoś może pomysł co jest nie tak ? Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Podłącz pitch z odbiornika na kanał thorttle w multiwii i będziesz miał odpowiedź. Ew. daj znać co się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macko2570 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dzieki za odpowiedz. Jednak problem nadal istnieje, polega on na tym, że pomiomo podłączenia 4 kabli pomiędzy odbiornikiem a multiwii, w programie zmieniają sie tylko dwie zmiennne np. PITCH , ROLL. Przy zmianie kolejnosci podlaczonych kabli po prostu zmieniają się inne zmienne np. THROTLLE, PITCH. Więc zawsze tylko 2 kanały działają pomimo ze wszystkie są podłączone. I tu jest właśnie problem bo mam dostępne 2 kanały zamiast 4 które są potrzebne do latania ( no dobra na 3 też da rade ). Może teraz ktoś ma jakiś pomysł co tutaj nie hula ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 A jaką masz aparaturę i jak ją ustawiłeś? edit: rozwinę myśl Albo masz coś w apce namieszane w ustawieniach że wysyła tylko 2 kanały zamiast 4, albo odbiornik uszkodzony ale raczej obstawiam to pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macko2570 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Aparatura : Hitec Optic 6 (35mHz) Odbiornik : HFD-08R0 Aparatura działa ponieważ na tym samym odbiorniku wszystko działa gdy chce polatać np. Wilgą 2000 , gdzie potrzebuje 4 kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Pozostaje sprawdzić na innej apce... Może multiwii ma problem z obsłógą tego odbiornika.... nie kompatybilny? Nie wiem, zgaduję, nie znam się.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi