Killerus Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 No i stałem się szczęśliwym posiadaczem aparaturki Cockpit SX'a. Aparaturka I klasa, miodzio, ale mam 2 pytania: Po pierwsze jak ładować AKU ? Jakim napięciem, natężeniem prądu, oraz na jakie PINy we gniazdku ma przyjść napięcie. Druga sprawa, to jak zmienić częstotliwość w oryginalnym odbiorniku RX-7 (synteza), w instrukcji przeczytałem, że musi być kabel do PC, by to smienić. Ma ktoś schemat takiego kabla ??? Będę wdzięczny za pomoc !!
instruktor Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 powinienes mieć instrukcję do odbiornika ,jezekli nie dostałes to robi się to nastepująco Właczasz nadajnik na włściwy kanał ,przygotowujesz zasilanie odbiornika nastepnie przyciskasz wykałaczka (np) przycisk na odbiorniku .właczasz zasilanie odbiornika.Dioda zamruga i zaświeci ciągle puszczasz przycisk na odbiorniku następnie cztery razy równym ruchem przesuwasz drazek w jedno krańcowe położenie dioda błyska następnie wyłącz odbiornik i włacz ponownie i jest o.k . wtyczkę z fotografuję i podeśle
Killerus Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Opublikowano 5 Marca 2008 Dzieki, odbiornik juz skonfigurowany, a opis podłączenia ładowarki opisany jest tutaj: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4910
Killerus Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Opublikowano 5 Marca 2008 Aaa i jeszcze jedno pytanie. Aparatura standartowo wywyła sygnał do sterowania lotkami na kanale 1 oraz 5 np. w trybie EASY. Czy można to jakoś wyłączyć, tak aby 5 kanał przypisać sobie, np. do przełącznika lub suwaka ?
instruktor Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Odbiorniki z synteza mam dwa ale Cocpity tylko MM
Killerus Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Opublikowano 6 Marca 2008 Nie rozumiem ostatniej wypowiedzi ?
instruktor Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 dokładnie to co napisałem posiadam dwa odbiorniki z syntezą (Rx 9synth Ds ipd i Rx7 synth Ds ipd oraz dwie sztuki Cocpit MM ale nie mam Cocpita SX ,Dodam też że latam teraz na RE 9 teraz chyba wszystko jasne :lol2:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.