Elkojote Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam mam takie pytanie pewnie niektórzy popękają ze śmiechu ale nie mogę nic na ten temat znaleźć. Jeżeli mam zbindowany nadajnik z odbiornikiem i zakupiłem kolejny odbiornik , muszę go oczywiście też zbindować i teraz pytanie czy aparatura zapamięta stare połączenie i np. będzie się automatycznie łączyć z tym odbiornikiem który będzie włączony ?? ( na zasadzie domowej sieci bezprzewodowej ... jesteśmy w domu telefon łączy się pod wifi jesteśmy w pracy robi to też automatycznie ). Pytam bo tak umieściłem odbiornik w pierwszym modelu że nie dostane się do niego nie wepnę zworki i jak się rozłączę z nim to już na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Tak, aparatura będzie się bindować z włączonym odbiornikiem. Na wszelki wypadek przed zamontowaniem na trwałe odbiornika sprawdź jak całość się zachowuje. Swoją drogą zawsze warto mieć dostęp do elektroniki w modelu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 To jest mój pierwszy własnoręcznie zrobiony deproniak myślałem że w życiu nie poleci dlatego takie a nie inne rozmieszczenie elektroniki teraz bym już tak nie zrobił ale biorąc pod uwagę że to moja szkoleniowa maszyna nie chce stracić z nią połączenia na zawsze bindując się z nowym odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Powiedz lepiej jaka to aparatura i czy bindujesz nowy odbiornik na innym modelu w aparaturze? Jeżeli na tym samym modelu to nie zapamięta starego i będzie działał tylko ten ostatnio zbindowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Aparatura Spektrum dx7s teraz zbindowana z odbiornikiem spektrum ar6110e wszystko wpakowane do modelu którym latam obecnie (brak dostepu do ar6110e) . Zrobiłem nowy model kupując do niego odbiornik orange i chce owy odbiornik zbindować z dx7s . Co mam zrobić teraz ? dodać pierwsze w menu aparatury nowy model zbindować z orange a jak mi się znudzi nowy i będę chciał latać starym znowu w menu zmieniam model i po włączeniu nadajnika i podpięciu zasilania do starego modelu porostu się zbinduje bez używania zworki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 W spektrum jest tak że dla każdego modelu (chyba jest dostępnych 20 modeli) można zbindować jeden odbiornik. Możesz w ten sposób mieć te dwadzieścia modeli dostępnych po ich przełączeniu w apce. Nie trzeba bindować ponownie. Jeden odbiornik - jeden model. Wchodzisz w menu (w tym do którego wchodzisz przy włączeniu apki) wybierasz nowy model, ustawiasz w nim wszystkie parametry, bindujesz, ustawiasz pozostałe parametry i latasz . Jak chcesz polatać innym modelem znowu wchodzisz do menu wyboru modelu, wybierasz odpowiedni (np ten pierwszy) wychodzisz z menu i latasz . Nie trzeba już nic bindować, nadajnik pamięta zbindowany odbiornik do danego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 No skoro tak to super , wielkie dzięki za wyjaśnienie sprawy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Pamiętaj też o tym że jeżeli masz odbiornik z satelitką to musisz bindować odbiornik z wpiętą satelitką inaczej satelitka (podłączona później) nie będzie działała. Satelitki też się bindują na takich samych zasadach jak odbiorniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Na ta chwile nie mam ale dobrze wiedzieć na przyszłość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi