Eski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Od kilku dni zacząłem przygodę z kopterami i generalnie dzięki pomocy ( BIZON -dziękuję ) i kilku innych osób ulotniłem swoją maszynę. Ciesząc się i chcąc sobie już wszystko pokalibrować , nagle z niewiadomego powodu powstał kolejny problem. Sprawa wygląda następująco: Włączam aparature , podpinam baterie do quada , wszystko ładnie się uruchamia. Quad pięknie się wznosi , ale po chwili kilka sekund w zasadzie nagle odwraca mi kierunki. Ja drążek w lewo a on wali się na prawo , ja do przodu on do tyłu. Zamieszczam filmik , jak to wygląda zaraz po wylądowaniu. Mam spectrum Dx8 Latam w trybie stabilize + simple mode Tryb quada X ------------------------------- Sprawdzałem aparature ale wszystkie wychylenia działają prawidłowo , mimo że quad przechyla się w inne kierunki. Będę bardzo wdzięczny za pomoc , bo kompletnie nie mam pojęcia gdzie zacząć szukać. Pozdrawiam Eski
szpachla Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dobrze jest tylko quada odwróć o 180 stopni. Lampy (białe ledy) do przodu przecież, nie do siebie. Edit. Nie rozumie to tam masz standardowo tył gdzie ledy i nagle w locie ci przłaczy?
Eski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja mam białe ledy na tyle , po prostu zmieniałem apm i tak zostało nie przekładałem ledów. A jest tak jak piszesz. Właczam wszystko wszystko działa ok , nagle w locie się zmienia.
szpachla Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ciekawe... Ja nie wiem co to może być ale zacząłbym od sprawdzenia na innej aparaturze. Zmienia zawsze w tym samym momencie? Czy różnie? Chodzi o czas np. 5 min od włączenia lub 1 min po starcie itp....
Eski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zmienia różnie , dziś latałem na ogrodzie było ok , Naładowałem pakiet poszedłem na otwarty teren i lipa , mała kraksa , bo wszystko się tak pozmieniało że wszystko działało w dziwne strony. Kompletnie nic z tego nie rozumiem. Radio sprawdzałem opcje monitor i pokazywało że wszystko jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi