Eski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Od kilku dni zacząłem przygodę z kopterami i generalnie dzięki pomocy ( BIZON -dziękuję ) i kilku innych osób ulotniłem swoją maszynę. Ciesząc się i chcąc sobie już wszystko pokalibrować , nagle z niewiadomego powodu powstał kolejny problem. Sprawa wygląda następująco: Włączam aparature , podpinam baterie do quada , wszystko ładnie się uruchamia. Quad pięknie się wznosi , ale po chwili kilka sekund w zasadzie nagle odwraca mi kierunki. Ja drążek w lewo a on wali się na prawo , ja do przodu on do tyłu. Zamieszczam filmik , jak to wygląda zaraz po wylądowaniu. Mam spectrum Dx8 Latam w trybie stabilize + simple mode Tryb quada X ------------------------------- Sprawdzałem aparature ale wszystkie wychylenia działają prawidłowo , mimo że quad przechyla się w inne kierunki. Będę bardzo wdzięczny za pomoc , bo kompletnie nie mam pojęcia gdzie zacząć szukać. Pozdrawiam Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dobrze jest tylko quada odwróć o 180 stopni. Lampy (białe ledy) do przodu przecież, nie do siebie. Edit. Nie rozumie to tam masz standardowo tył gdzie ledy i nagle w locie ci przłaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja mam białe ledy na tyle , po prostu zmieniałem apm i tak zostało nie przekładałem ledów. A jest tak jak piszesz. Właczam wszystko wszystko działa ok , nagle w locie się zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ciekawe... Ja nie wiem co to może być ale zacząłbym od sprawdzenia na innej aparaturze. Zmienia zawsze w tym samym momencie? Czy różnie? Chodzi o czas np. 5 min od włączenia lub 1 min po starcie itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zmienia różnie , dziś latałem na ogrodzie było ok , Naładowałem pakiet poszedłem na otwarty teren i lipa , mała kraksa , bo wszystko się tak pozmieniało że wszystko działało w dziwne strony. Kompletnie nic z tego nie rozumiem. Radio sprawdzałem opcje monitor i pokazywało że wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi