Gem_Boy Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam wszystkich serdecznie! Jestem Paweł, pochodzę z Wodzisławia Śląskiego, obecnie mieszkam w Katowicach. Po kilkunastu latach postanowiłem wrócić do tego co pasjonowało mnie w dzieciństwie, lecz nie miałem nikogo kto by mi w tym pomógł. Dlatego modelarstwo musiało poczekać aż trochę podrosnę. Przy przeprowadzce do katowic odkopałem stare książki taty o modelarstwie: trzy siążki Wiesława Schiera "Miniaturowe Lotnictwo" oraz książkę W. Niestoja "Zdalnie sterowane modele szybowców". Swego czasu były to książki, z którymi kładłem się spać. Swoją przygodę zaczynam od budowy prostego szkolnego szybowca- jeszcze nie RC. Aby nabrać praktyki i ogłady w budowie modeli. Kolejnymi krokami będzie jakiś samolocik do nauki latania z EPP pewnie padnie na RWD 13 albo coś podobnego, oraz ze względu na literaturę, którą mam i sentyment z dzieciństwa budowa Wicherka 25 . Mam nadzieję, że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Pawle, witamy na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi