Patryk218 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam Postanowiłem przerobić turnigy 9x tz.zmienić soft,podczas lutowania przewodów jeden z nich naruszył pin który się trochę odczepił od płytki,po tym zabiegu całość zdemontowałem i sprawdziłem czy działa,okazało się że działa jednak przycisk menu nie działał poprawiłem ścieżkę lutownicą sprawdziłem miernikiem czy jest przejście i nic działa tylko podświetlenie nic po za tym Proszę o pomoc Może ktoś wie czego to przyczyna ? Zdjęcie przedstawia który pin się odkleił dorobiłem nową ścieżkę i jest ładne przejście
Marcin Przybyła Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zrób porządne zdjęcie Twojego przypadku, to coś poradzimy. Do SCK jest podłączony przycisk Menu, sprawdziłem na schemacie. Jeżeli pinu nie wyrwałeś z procka i nie odlutowałeś tego rezystora poniżej, to może pęknięta być ścieżka równo z końcem pinu i pokazuje przejście przy dociśnięciu sondą z miernika.
Patryk218 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 Po wielu godzinach męczarni udało mi się uruchomić aparaturę, zrobiłem porządną ścieżkę z kabelka miedzianego i działa jak nowa,całość zalałem klejem izolacyjnym Dzięki wielkie za radę faktycznie miernik mógł mnie oszukać
Rekomendowane odpowiedzi