Miadzi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam! Jestem początkującym modelarzem. Zbudowałem kiedyś model z balsy z planów z książki "ABC samolotów zdalnie sterowanych przewodnik dla początkujących" Autor Jarosław Kołb. Chciałbym go skończyć, więc udało mi się nabyć korzystnie na allegro aparaturę Art-Tech efly 100b 40Mhz tylko niestety bez odbiornika. Szukałem, oryginalnego odbiornika ale nic sensownego nie udało mi się znaleźć. Tutaj mam prośbę dla doświadczonych kolegów o pomoc w skompletowaniu zestawu odbiornika, 3 odpowiednich serw, regulatora i silnika z śmigłem dla takiego małego samolotu typu slow-fly (jakieś 60 cm rozpiętości)
Miadzi Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Opublikowano 19 Lipca 2014 Widzę, że nikt mi chyba nie pomoże znalazłem coś takiego: http://sell.lulusoso.com/selling-leads/1476438/Art-tech-EFLY-100C-Receiver-Radio-Control.html Może ktoś chociaż mi doradzi jakiego innego odbiornika można użyć żeby był kompatybilny?
pawel4090 Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Adam, a jesteś pewien, że ten nadajnik jest sprawny ? Sam pisze ,że kopiłeś w atrakcyjnej cenie, może warto zainwestować w nowy nadajnik i odbiornik. Będziesz pewien, że sprzęt będzie ok a model nie zgubi zasięgu. Paweł
Rekomendowane odpowiedzi