phoenix_rc Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam Posiadam kabelek do symulatora USB, kabel śmiga bezproblemowo na FMS, ale nie udaje mi się uruchomić go na żadnym innym symulatorze np. Aero Fly. Czy ktoś kto korzystał z takiego kabla może dać kilka wskazówek co i jak należy zrobić? czy ten kabel w ogóle działa z innymi symulatorami niż FMS? Tak wyglada ten kabel: Dziekuje z góry za pomoc i Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Z tego co widzę to Graupner/Hitec. Ja taki posiadam i działa doskonale na Aerofly i kilku innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianello Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 wtyczka po prawej (okrągła) ma wyjście masy i sygnału, a do którego złącza podłączyć ten sygnał w usb ? D+, D- czy 5+ (Vbus) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix_rc Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Nie możesz tak po prostu podłączyć nadajnika do USB bezpośrednio. Tam jest taki sprytny układzik który dopasowuje sygnał z nadajnika do standardu czytelnego dla PC. Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Wykrywa Ci Pad'a w panel sterowania -> kontrolery gier? Jesli tak to w aerofly wystarczy ze dodasz nowy kontroler (w controls) i zmienisz mu usb interface na te z ktorym zadziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix_rc Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Dzieki za odpowiedź Michał Teraz mi wszystko śmiga - temat jest z marca , tylko został odkopany przez kolegę marianello. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Oj, moj blad, nie spojrzalem na wczesniejsze daty. Moze sie jednak komus przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianello Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 kurcze, a wierzyłem ,że funkcja trener z e-sky 404 umożliwi, to ze nie trzeba tego układu w kablu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ten kabel dla e-sky kosztuje 20zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Jak dobrze by skonfigurować to można uruchomić bez tej płytki w środku, tylko że procesor będzie dodatkowo obciążony przetwarzaniem danych sygnałowych. PS: Oj przepraszam teraz ja odkopałem temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.