Oldeusz Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Kupiłem na Allegro takie oto skrzydło z zamiarem połączenia go z widocznym na zdjęciu kadłubem. Konstrukcja: styropian oklejony balsa. Długość płatów to 110 cm, szerokość przy kadłubie 22 cm na końcu 18 cm. Profil SD…? Mocowanie do kadłuba od góry za pomocą 4 śrub, płaty połączone tylko bagnetem długości 16 cm (?) wykonanym z trzech pasków duralu, szuflada wykonana jest ze sklejki, nie mam informacji o szczegółach jej konstrukcji. Skrzydło ma uszkodzenia przy kadłubie w obu płatach. Sprzedawca zapewnił że uszkodzenia te są niewielkie i łatwo naprawialne. Boczna krawędź płatów to sklejka 1 mm i nie ma na niej żadnych śladów uszkodzenia W związku z tym proszę o poradę w następujących kwestiach: 1. Technologia naprawy uszkodzeń , rozważam dwa sposoby: a) czy drążyć balsę do styropianu, w razie czego odtworzyć styropianową krawędź spływu, wstawić sztukówkę z balsy i przelaminować tylko zeszlifować lakier, zaszpachlować i przelaminowac c) inny sposób naprawy...? 2. Co zrobić z wklejonym bagnetem. Wykleić , ale jak? A może skrócić do polowy szerokości kadłuba i taki sam bagnet wkleić w drugi płat. A jeżeli tak to jak zrobić połączenie ? 3. Czy zamiast kołków ustalających było by właściwe zastosowanie dodatkowego pręta usztywniającego 4. A może odpuścić to połączenie i poszukać kadłuba górnopłata.... szkoda by bylo bo tak fajnie do siebie pasują.... Ups... a gdzie zdjecia?? Bój zserwerami zakonczony, zdjęcia są wreszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przede wszystkim to masz problem z wklejaniem zdjęć na forum, nie robi się tego poprzez podawanie ścieżki dostępu do zdjęcia na twoim kompie tylko na jakimś serwerze będącym w internecie. Poszukaj na forum jest to dokładnie opisane. Ja wklejam zdjęcia z portalu www.fotosik.pl Musisz tam najpierw wysłać zdjęcia zeswojego kompa, i dopiero potem podajesz ścieżkę do twoich zdjęć z fotosika na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.