RobUK Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 Spoko Mikrus, kupuj szybko elektronike bo zdechnę zanim go zbuduję a ręcznie chyba bym się nie zdecydował tego wszystkiego wycinać
RobUK Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 Powoli, uzupełniam elementy, dodałem serwa (tak będą zamontowane - dolny płat) Przygotowałem miejsca dla baterii i ESC. Kadłub jest bardzo pojemny Teraz jeszcze tylko zaplanować podwozie i wyskalować jak należy.
RobUK Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2014 Wniosłem kilka poprawek, i tak mniej więcej będzie wyglądał w nowym wcieleniu AMBeR IV - nazwa rozszerzona jeszcze nie upubliczniona Konstrukcja ... jak widać: Sklejkowo-balsowa Rozpiętość 1500mm długość (wyjdzie w praniu - mam nadzieję, że się nie skurczy ) Napęd oczywiście elektryczny (wydłubany z Sbach'a 342 - ten model w wersji 800 EPO ... nie polecam) Zasilanie Lipo 3S 1800mAh Śmigiełko 12x6 ale nic pewnego, dobiorę doświadczalnie. Zamontowane także będzie oświetlenie z NLM'em od Andrzeja vel Andycopter'a (to taka przymiarka na OKO plus circa minus abołt) Oczywiście muszę to wszystko przerzucić z 3D do 2D I do wyrżnięcia które to poczyni w/g wszelkich znaków na niebie i ziemi -> Mikrus .... ale to jeszcze chwilę potrwa
RobUK Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 Nooo i chyba się nie doczekamy albo sam muszę zbudować wycinarkę CNC. Jak w starym powiedzeniu "umiesz liczyć ..... licz na siebie". W związku z zaistniałą sytuacją moje marzenie o AMBeR III Experience w wersji konstrukcyjnej odkładam do emerytury.
Rekomendowane odpowiedzi