Xeo Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Czołem Jako że uwielbiam spędzać wolny czas m.in. nad wodą z moja LP to i od dłuższego czasu chodzi mi po głowie budowa łódeczki co by połączyć przyjemne z pożytecznym ☺ Na razie nie mam sprecyzowanych planów. Przeglądam, szukam, czytam... To czego jestem pewny to że - chce ją od początku do końca sam zbudować, a nie tam jakieś KITowe zestawy - chciałbym się zmierzyć z drewnem i laminowaniem - zależy mi żeby była szybsza i miła kopa co by frajda była większa - czas pływania im większy tym lepszy choć zdaje sobie sprawę że kłóci się to z punktem powyżej ale jakiś konsensus trzeba będzie znaleźć. Jakie strony, artykuły, plany, relacje moglibyście mi polecić? Nie jest to plan na szybko bo będzie de ją budować w tzw między czasie i plan mam aby maksymalnie była gotowa na przyszły sezon. Co do kosztów to dla mnie aktualnie sprawa drugorzędna ;-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ja bym polecił łódkę "Ajaks" prosta w budowie tylko trzeba ją przystosować do elektryka , bo to spalinka link do budowy http://www.fsrv.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=559 Myślę ze konstruktor nie będzie miał nic przeciwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 LP to Lepsze Połowa? Nie wiem jak Twoja. Moja by mi dała po głowie za to, że zamiast siedzieć z nią nad wodą w romantycznej scenerii burczę jej jakimś ścigaczem po wodzie, fale robi i hałasuję. Dlatego, gdy na działce idziemy na parę godzin to biorę żaglówkę RC. Pływasz ile chcesz, serwo zużywea tyle prądu co nic, na jednym koszyku baterii pływasz cały dzień, jest cicho i spokojnie, a jest czym ręce zająć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Moja jest wyrozumiała :-)Jakoś do żaglówek nie mam przekonania, bo tutaj moim zdaniem trzeba mieć przynajmniej podstawowe pojęcie o żeglarstwie. Niestety ale z tym u mnie bardzo słabo. Ja bym polecił łódkę "Ajaks" prosta w budowie tylko trzeba ją przystosować do elektryka , bo to spalinka link do budowy http://www.fsrv.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=559 Myślę ze konstruktor nie będzie miał nic przeciwko Dzięki wielkie za link. Projekt bardzo ciekawy, ale żeby nie było podpytam autora czy nie będzie miał nic przeciwko ewentualnemu wykorzystaniu i przerobieniu autorskiego projektu. Może jeszcze znajdę coś innego w między czasie, bo Twoja propozycja jest pierwszą, a sam znalazłem w sieci kilka ciekawych w sieci Edytowane 14 Lipca 2014 przez Xeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi