Freeze-F1 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witam mogę wam sie pochwali następnym modelem wykonanym w tym roku a mianowicie trollem Rozpietosc 75cm Długoś 81cm Waga czystego modelu bez wregi na silnik i gornej przykrywki depronowej 90 gram W modelu bedzie silnik 3f o ciagu 600 gramów ze smigłem Gws 0843 Pakie Li-pol 3s 11.1V 1050A i oczywiscie 3 mini serwa dynam 8 gram. Popychacze drut 0.8mm Popychacze miedzy lotkami bedzie laminatowy (drucik) a kolanka z koszulki termokurczliwej. Podwozie tylko przód drut 1mm i kóla własnej roboty z pianki ocieplajacej rurki w domu:P. Teraz kilka zdjec modelu Co o Tym Myślicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 No no ładny model sie szykuje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 No No No modelik cacy! Moglbys wrzucic plany do niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 http://www.amjd.ch/dossier/modeles/troll/troll2.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Dzieki! tylko będe miał troche wolnego czasu to zaczne robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Trollik dobra rzecz Filmik z oblotu Bartkowego: http://www.szabatowski.com/filmy/troll.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Słuchajcie jaki skłon silnika zrobic?? na plaach jest 0.5- 1 stopień to dobrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 W tym modelu ie daje sie sklonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Za niedługo wkleje następne fotki z budowy. Ja nie robie tego modelu tak aby zeby go odwalic tylko staram sie i mam nadzieje ze to wiekszoś z was doceni. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tutaj troszke o podwoziu dla kolegi trolla hehe Kółeczka robione samemu (toczone ) na dremelku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 bardzo fajnie to wyszło czy te podwozie jest poprostu przyklejone do spodu czy może jest jakiś szczegół którego nie widać Wydaje mi się że widzę tam łaczenie dolnej i górnej lotki, jeżeli tak jest to daj jeszcze jakieś fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 zrobiłem rowki w kadłubie na głebokoś troszke wieksza niz drucik czyli cos kolo 1.2 mm i włożyłem całoś zalałem żywica. Chyba zda egzamin kółeczka tak mocno wystaja spod kołpaczków bo bede ladował na trawie . Jak masz jakies pytania wal na 6991987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Prace narazie stoja czekam na serwa. Jak dotra to napewno dokoncze model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 szkoda, miałem nadzieję że będę mógł podpatrzeć montaż serw wcześniej niż w moim trollu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Model Oblatany. LATA!! Po prostu bajecznie jak po sznurku robie z nim co chce model jest naprawde super wykonany dlatego super lata. MOze niem latac nawet niedoswiadczony pilot chociaz trzeba miec troche opanowania. Szkoda tylko ze padł mi pakiet 11.1V bo na 7.4 nie moge popróbowac zawisów i ciezkich akro. Mam nadzieje ze za niedługi czas zakupie lipo i bede mógł w pełni wykorzystać możliwosci tego modelu. Polecam naprawde wszystkim. P.S MARIOLOTNIK to ze zrobilem owiewki na kola i pelne podwonzie nie przeszkadzaa temu modelowi w wykonywaniu shock acrobacji. I byłes w błedzie mówiac mi ze ten model bedzie za ciezki do tego typu akrobacji. A tak przy okazji Niedługo zabieram sie za nowy model tym razem CHALENGER 3d Takze ze strony na ktorej znajduja sie plany TROLA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nie, nie bylem w bledzie. Im lzejszy model tym lepiej sie kreci, nie wiesz bo nielatalas raczej dwuplatem o mniejszej wadze... polec sobie dwuplatem co way 170 gram a sie przekonasz jak sie lata... trudno, masz swoje zdanie.... nic do niego nie mam... po prostu dawalalem Ci rady ktore Ty masz gleboko gdzies... Sam mowisz ze model nie ma na tyle mocy zeby na 2s zrobic zawis... a potem mowisz ze gadam glupoty... Odlicz sobie ciezar owiewek (1-2 gramy) ciezar ciezkiego podwozia... jeszce kilka zbednych ''bajerow'' i zobacz o ile bedizesz mial lzejszy model... Zrob z cienszego depronu... dawaj mniej kleju.. i zobacz czy tak zrobionym modelu bedziesz w stanie wykonac zaws na 2s... Z mojej strony to tyle... Zreszta po co ja to pisze i marnuje swoj czas jak Ty masz to gdzies :|? Zycze tyle startow co ladowan i zebys mogl krecic jak Ty to nazwlaes ''ciezkie akro'' :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jakiej wysokości zrobiłeś dźwignie od lotek ? Czy są tak samo wysokie jak długie są dźwignie na serwie ?? Ja zrobiłem tej samej długości przez co zbyt mało się wychylają lotki Dla mnie początkującego to nawet spoko bo model nie jest taki nerwowy ale do modelu 3D mu trochę brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Czasami warto posłuchać młodego człowieka... bo dobrze mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jakiej wysokości zrobiłeś dźwignie od lotek ?Czy są tak samo wysokie jak długie są dźwignie na serwie ?? Ja zrobiłem tej samej długości przez co zbyt mało się wychylają lotki Dla mnie początkującego to nawet spoko bo model nie jest taki nerwowy ale do modelu 3D mu trochę brakuje I takie dlugie powinny byc, ew dluzsze niz dzwignie na serwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jakiej wysokości zrobiłeś dźwignie od lotek ?Czy są tak samo wysokie jak długie są dźwignie na serwie ?? Ja zrobiłem tej samej długości przez co zbyt mało się wychylają lotki Dla mnie początkującego to nawet spoko bo model nie jest taki nerwowy ale do modelu 3D mu trochę brakuje I takie dlugie powinny byc, ew dluzsze niz dzwignie na serwie. Jeżeli będą dłuższe niż dźwignie na serwie to lotki będą się wychylały jeszcze mniej, model będzie jeszcze spokojniejszy ( opanuje go nawet przedszkolak ) i jeszcze mniej będzie się nadawał do akrobacji 3D - dobrze zrozumiałem mój przedmówco ? Pozdrowienia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.