cobra Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Powstaje właśnie modelik akrobacyjny Yak-54, zakupiony w Cyber-Fly. Rozpiętość 800 mm, długość 670 mm. Włożę w niego następujące wyposażenie: - silnik FC 28-22 - regulator koło 12A - serwa: tower pro 5g na lotki, 2 szt 4,3g na kierunek i wysokość - odbiornik REX 5MPD - pakiet 3s 850 lub 1000 Planowana masa do lotu, pewnie koło 330 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Mam taki sam miernik (ten czerwony) A modelik zapowiada się ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Modelik bardzo zgrabny.... Czym beda usztywnione płaty?? Dodałbys mu tylko jakichs firmowych naklejek i takie tam pierdołki mi osobiscie bardzo sie to podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Konstrukcja taka, jak ESA z EPP, czyli pręty szklane 1,5 mm od góry i dołu skrzydła. Takie same pręty wzmacniają kadłub. Zawsze to robiłem z prętów węglowych, ale tu w komplecie były szklane. Co do malowania, to jestem zły, bo fabryczne malowanie jest po prostu paskudne. Nie wiem, czy da się je zamalować, ale chyba spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Jaczek poskładany. Waga do lotu z pakietem 850 mAh 3s wyszła 280g. Zobaczymy, czy nie za mało. Wtedy dałbym cięższy pakiet 1000 lub 1300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Dziś na Pałacowej oblatałem Jaczka. Po prostu poleciał - bez żadnych regulacji, tylko kilka piknięć trymerami. Jeśli chodzi o ustawienie silnika: zero skłonu, wykłon pewnie z 3-4 stopnie. Pakiet 1000 3s, śmigło 8x3.8. EDIT: Oto zdjęcia z oblotu, niestety nie z samego lotu: Wycięty już jest otwór na pakiet, jak widać bardzo z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jaczek dostał nowy silnik: Poprzedni miał kv=1200 - za dużo. Nowy ma 950 - dobrze lata ze śmigłem 8x4,3 (APC like). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.