KamilG1028 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Po pierwszym niezbyt udanym locie esky hb cp3 i chyba zawarciu przy bateri wymieniłem ja na nowa. Teraz po podłączeniu baterii Heli od razu kręci skrzydłami . Ktoś cos podpowie ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 1. Nie skrzydłami tylko wirnik się kręci/ łopaty. 2.Ustaw drążek gazu w aparaturze w minimalnej pozycji oraz trymer gazu także w najniższym położeniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilG1028 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Słownictwo nowicjusza Problem w tym ze sa tak ustawione. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Przełącznik "idle up" sprawdź czy jest w dobrej pozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Może, musisz zaprogramować neutralne ustawienie drążka gazu ?? Masz tam jakąś instrukcję regulatora, modelu ?? Jeżeli nie to spróbuj tak: 1. Włącz aparaturę. 2.Ustaw trymer gazu w środkowym położeniu. 3.Ustaw drążek gazu w max. położeniu. 4.Podłącz do śmigłowca zasilanie. 5.Poczekaj 5 sek. 6.Zjedź drążkiem gazu na sam dół. 7.Powinien odegrać jakąś melodyjkę. 8.Odłącz pakiet od modelu. 9.Wyłącz aparaturę. Potem włączasz APARATURĘ ZAWSZE PIERWSZĄ !! a potem podłączasz pakiet do śmigowca i powinno wszystko śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Chłopie odpalaj go bez łopat. Mogłeś sfajczyć odbiornik/kontroler lub regulator i zaczął żyć własnym życiem. To 2,4 gHz czy 35 mHz ? Jak już się upewnisz, że w radiu masz wszystko dobrze tzn. trymer na dole, drążek gazu na dole I DOBRY REVERS kanału to przejdź do oględzin modelu. Może wystarczy skalibrować gaz w regulatorze (zazwyczaj dajesz drążek na maksa, włączasz regiel, czekasz aż piknie i dajesz drążek na dół). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Może wystarczy skalibrować gaz w regulatorze (zazwyczaj dajesz drążek na maksa, włączasz regiel, czekasz aż piknie i dajesz drążek na dół). Procedura opisana wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi