Skocz do zawartości

Heli rusza po podłączeniu bateri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwszym niezbyt udanym locie esky hb cp3 i chyba zawarciu przy bateri wymieniłem ja na nowa. Teraz po podłączeniu baterii Heli od razu kręci skrzydłami . Ktoś cos podpowie ?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

1. Nie skrzydłami tylko wirnik się kręci/ łopaty.

2.Ustaw drążek gazu w aparaturze w minimalnej pozycji oraz trymer gazu także w najniższym położeniu.

• Lubię to 1
Opublikowano

Może, musisz zaprogramować neutralne ustawienie drążka gazu ?? Masz tam jakąś instrukcję regulatora, modelu ??

Jeżeli nie to spróbuj tak:

1. Włącz aparaturę.

2.Ustaw trymer gazu w środkowym położeniu.

3.Ustaw drążek gazu w max. położeniu.

4.Podłącz do śmigłowca zasilanie.

5.Poczekaj 5 sek.

6.Zjedź drążkiem gazu na sam dół.

7.Powinien odegrać jakąś melodyjkę.

8.Odłącz pakiet od modelu.

9.Wyłącz aparaturę.

Potem włączasz APARATURĘ ZAWSZE PIERWSZĄ !! a potem podłączasz pakiet do śmigowca i powinno wszystko śmigać.

Opublikowano

Chłopie odpalaj go bez łopat. Mogłeś sfajczyć odbiornik/kontroler lub regulator i zaczął żyć własnym życiem. To 2,4 gHz czy 35 mHz ?

Jak już się upewnisz, że w radiu masz wszystko dobrze tzn. trymer na dole, drążek gazu na dole I DOBRY REVERS kanału to przejdź do oględzin modelu. Może wystarczy skalibrować gaz w regulatorze (zazwyczaj dajesz drążek na maksa, włączasz regiel, czekasz aż piknie i dajesz drążek na dół).

Opublikowano

Może wystarczy skalibrować gaz w regulatorze (zazwyczaj dajesz drążek na maksa, włączasz regiel, czekasz aż piknie i dajesz drążek na dół).

Procedura opisana wyżej  :rolleyes:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.