kosiarzp Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 jaki sposobem wygiać balse w łuk ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Jak namoczysz balsę to się będzie pięknie wyginać, potem w takiej pozycji jak chcesz wysusz ją i tak już zostanie :wink:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 lepiej nagiąć troche bardziej bo może się odgiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 woda ma byc ciepła czy zimna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Osobiście używam cieplutkiej z kranu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 mam jecze jedno pytanie czy ten proces jest długotrwały ? tzn jak długo trzeba balse moczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 ja we wrzątku moczyłem listewki przez ok. 30 min, potem mogłem wyginać dowolne łuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Wyczytałem kiedyś że nadaje się do tego płyn do mycia szyb zawierający amoniak.Kupiłem więc taki w spryskiwaczu.Namoczyłem balsę 3 mm z jednej i drugiej strony i po kilku chwilach zacząłem wyginać.Do utrwalenia kształtu użyłem suszarki do włosów.Sposób prosty i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 płyn do mycia szyb zawierający amoniak popieram. sam tak robiłem - wygina sie świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 opcja "szukaj" nie boli, naprawdę http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Bardzo łatwo nasiąka i ładnie się poddaje balsa namoczona spirytusem ( nie salicylowy), zmaczam papierowy recznik na balse chwila i ładnie się wygina i nie pęka. Pozdrawiam Arek K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 No kolego spirytus to raczej należy rozcieńczyć i uzywać raczej w innym celu np do nacierania bolących pleców 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.