123paszko123 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam . Wyskoczę dziś z bardzo dziwnym pytaniem .Jak uruchomić silnik Mds28 4,5cm3.Chodzi mi w którą stronę kręcić i jak długo trzymać grzałke a nawet ile dać gazu. wiem że pytanie jest proste ale niestety nie dlamnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 kręcić odwrotnie do wskazówek zegara tak jak układa się profil śmigła. A jak długo trzymać żarzenie, ile gazu itp. hmm... najpierw poczytaj dział "silniki spalinowe" a dopiero później zadaj konkretne pytanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam a jeszcze pytanie skąd masz ten silnik?Ja swój kupiłem na allegro to dopiero po kąpieli w benzynie lakowej zamruczał.I zapraszam do poczytania tego : http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika/inne/usz/index.html Pozdrawiam i życzę powodzenia pytaj jak coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123paszko123 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Odpalił!!!! Ale jest coś dziwnego ... Chwile pochodzi i zgaśnie.Gdy już zaczyna gasnąć zatkam tłumik i dopiero wchodzi ładnie na obroty ale tylko na chwile gdy puszczę po kilku sekundach znowu zaczyna gasnąć i tak w kółko... Co jest tego przyczną...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 zła regulacja wyreguluj iglica mieszanki ( okolo 2 obroty) i potem na wolnych obrotah iglicą od wolnych obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam miałem to samo odkręć troche iglice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123paszko123 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Był kret i ze znikomego powodu porysowany tłok i cylinder.Da się coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.