Elkojote Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Super market Rajski art. spożywcze mają z 10 kolorów i lekka jest naprawde nie idzie zepsuć go . A bez ograniczenia sterów to tak jak piszesz zawraca w miejscu a i latać nie sposób . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Super market Rajski art. spożywcze mają z 10 kolorów i lekka jest naprawde nie idzie zepsuć go . A bez ograniczenia sterów to tak jak piszesz zawraca w miejscu a i latać nie sposób . Poszukam tego cudownego materiału nieśmiertelności. Jeszcze tylko skrzydło naprawię i znowu poleci. Mimo 4 gleb. 2 kretów, 2 złamań skrzydła i 1 lądowania na drzewie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Samolot oblatany , jest też dokumentacja video . Wyważony bardziej na przód , expo po 50% myślę że po 40% było by też ok . Prędkość przelotu dostosowana do refleksu kamerzysty Jako jedyny ze zbudowanych wykazuje tendencje do szybowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Brakuje mi w tym modelu podwozia. I to bardzo brakuje.....Ja wreszcie naprawiłem i okleiłem skrzydełko. Specjalnie projektowałem naklejkę żeby zasłonić ślad po jednym z twardszych lądowań Wiem że zdjęcie jakością nie powala, ale niestety nie mam aparatu pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 To startuj bo zima za pasem i opowiadaj o wrażeniach z lotu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 W myśl zasady: Buduj, lataj, rozbijaj, naprawiaj, powtarzaj do czasu całkowitej destrukcji modelu ...... Do tego zaczyna mi nawalać regulator bądź silnik. Po dłuższym locie, jak próbuję wkręcić najwyższe obroty, silnik zatrzymuje się i zaczyna piszczeć. Regulator mam Redox 25A, Silnik Emax BL2205/22 i do tego Redox 3s 900 mAh Czemu ja mam tyle problemów..... Co do lotów -> idealny. Lata, szybuje i bardzo łatwo się nim lata. Polecam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Ogon coś ugryzło ale tragedii nie ma . Co do spadku mocy kup sobie takiego szpeja http://abc-rc.pl/buzzer-miernik-tester-1-8S-lipol . U mnie było tak jak wpinałem to do pakietu pokazywało że jest wszystko ok wystarczająco soku do latania ale jak już był w powietrzu to piszczało że jednak za mało i mocy nie było . Pakiet był marny wiec polecam bo nie drogie a jednak piszczy jak coś nie tak ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Wątpię czy to przez spadek mocy, bo tylko przy najwyższym wychyleniu dźwigienki piszczał jak szalony.... Nawet na naładowany pakiecie który latał tylko 3-4 razy. Co tu się dzieje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Nic sie nie dzieje,pakiet nie wyrabia prądowo i napięcie pod obciążeniem spada poniżej progu zadziałania pikacza.Za małe C pakietu lub pakiet już po przejściach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Zapomniałem dodać, że wtedy regulator jest ciepły... ups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Postanowiłem jeszcze zamieścić informacje że prezent dla brata okazał się udany , w momencie gdy zaczynałem budowę on zaczynał bawić się symulatorem a na tą chwile już mam z kim latać i model cały czas w jednym kawałku . Krotki film z lotów pod wiatr w towarzystwie mojego pierwszego modelu który sam ukleiłem , nadal lata chociaż na początku strasznie się go utłukłem o ziemie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Po tym jak widziałem to ,,latadełko,, w akcji u nas na lotnisku postanowiłem coś takiego zbudować. Materiał tani, wyposażenie się znajdzie a mam prawie takiego małego amatora latania to się prawie bedzie uczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Łukasz za dwie godziny zrobisz , to tylko tak dla jaj sklejone było i okazało się że spoko lata plany chyba tu znalazłem na ich stronie i film też fajny bo pokazane jak po najmniejszej lini oporu to robić jak się uporam z nowym projektem to przywieziemy coś śmiesznego ze sobą następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Dzięki jak znajdę coś czasu to zrobię na pewno, film bardzo pomocny. A ten samolocik bardzo śmieszny, jak dla mnie extra... Czasem człowiek więcej czasu zmarnuje a można zrobić cos pożytecznego. No dzisiaj choć mialem ochotę cos podłubać w modelach to pogoda kusiła i szkoda bylo siedzieć w domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Dla Was to ja jeszcze widzę taką wersje oglądnij sobie filmik bo Wy to z tych silników to mało korzystacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Grzegorz jakbyś mi w niedziele powiedział że tym modelem się da latać na zboczu to bym nie uwierzył i jeszcze bez napędu to już bym to wziął za żart . Te dziurki fajnie wyglądają... A jakby to okleił taśmą jak ten wasz to byłby ładny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Łukasz żeby nie było że model jest ociężały w locie Na pakiecie 3S 1000mA idzie w niebo jak wasze Soliusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Faktycznie fajnie idzie do góry Ile polatasz ale tak spokojnie na tym pakiecie 1000mA? A byłbym zapomniał... fajny filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Hmm takiego wożenia się po niebie to myślę że pól godziny a na filmiku to bardziej skrzydło widać a nie piękne widoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ostatnia mała aktualizacja , samolot okazał się super zabawką wiec postanowiłem posklejać też dla siebie.Całość okleiłem taśmą jak jeszcze był w elementach (pierwszego oklejałem jak już był gotowy i to był zły pomysł ). Stery też wykonałem inaczej niż w wersji pierwszej , a dokładnie zamiast podkładu 5mm użyłem 2x3mm klejąc go rowkami do siebie a w środek zawiasy dyskietkowe , trochę więcej waży ale będzie trwalsze. Trzy elementy okleiłem papierem na wikol i każdemu kto będzie budować to cudo polecił bym to zrobić , to jest : element do którego przyklejona jest wręga i gdzie wkładamy pakiet , element do którego mocujemy serwa i maska w którą wbite są wykałaczki . W trakcie prac zostałem nakryty przez brata który ubłagał mnie na wycinanie i klejenie razy dwa , po ukończeniu prac wyrzuciłem plany do kosza ..... tego modelu już nie będę budował , nasyciłem się ! A tu parę fotek i film z oblotu . I film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi