pawelwolsza Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 To i ja podłącze się do tematu. Można powiedzieć, że powstał już klucz 3 Old Fogeyów. Do dwóch zrobionych przez Elkojote dołączył na początku października i mój. Z racji, że do tej pory popełniłem RWD 5 by Skazoo, ale nie latałem nim (info w innym wątku), namówiony przez Elkojote wykonałem swojego Old Fogeya. Oblatany oczywiście przez Grzegorza, a potem już w Krakowie poszedł w moje ręce. Na początku było różnie i loty lepsze i gorsze, ale zasadniczo praktycznie model nie do zniszczenia i łatwy w opanowaniu. Zawsze wiernie asystował mi syn i córka w roli operatora (ach ta stabilizacja rąk podczas nagrania :-)) Pierwszy samodzielny lot wyglądał tak: Potem było tak: Dzisiaj wreszcie było więcej czasu, to i cały pakiet można było wylatać. Na początku loty krótkie (stres czy pamiętam jak się to robi po 3 tygodniach) I było tak: Potem syn chciał trochę posterować, oczywiście razem ze mną: Z racji, że mam małe doświadczenie, chciałem wyczuć swój model. Były zatem też loty pod wiatr, z małymi prędkościami, na granicy przeciągnięcia, a jak widać na filmie często model był przeciągany: Teraz pozostaje tylko lot w kluczu 3 Old Fogey'ów! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 No widze że Kolega się przełamał . Paweł lotnisko całoroczne to napewno uda się wystartować całą eskadrą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 No widze że Kolega się przełamał . Paweł lotnisko całoroczne to napewno uda się wystartować całą eskadrą. To był już najwyższy czas na przełamanie. Wczoraj dodatkowo zrobiłem jeszcze extra porządek w bagażniku i jadąc teraz do teściów model będzie zawsze w bagażniku. Grzegorz musisz być czujny, nie znasz dnia i godziny kiedy przybędę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Hehe spoko spoko dawaj tylko sygnał że jesteś i latamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Długo się jakoś zabierałem za budowe ale plany już gotowe więc zostaje brać się za robote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Jak ty to tak równo w jedną całość pokleiłeś ?? Wypadało by już na tym etapie pogratulować udanego oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jak ty to tak równo w jedną całość pokleiłeś ?? Wypadało by już na tym etapie pogratulować udanego oblotu Z tym klejeniem to mi tak jakoś wyszło A taki jest w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Co goścć ma tempo hmmm , jaka waga bo widze że nie oklejany taśmą ? Nie masz propsawera ? Chyba lepiej mieć bo przy lądowaniu często śmigiełko składa się pod podwozie . Wpadnij na oblot do Juszczyna ,może będzie Krzyś i kolega Mieczyk jak im się uda Janek droge zna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Kurcze nie mam piasty bo... nie chciało mi się szukać Mój waży bez podwozia niecałe 300g do lotu. Dzięki za zaproszenie kiedyś tam muszę do Was wpaść bo muszę Twoja ,,Jage,, poznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 A to będzie podwozie ?? no jak tak to pewnie śmigło przeżyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 No no widzę, że ekipa posiadaczy Old Fogeyów ciągle się rozrasta. Czas naładować pakiet i w weekend odwiedzić teściów w Osielcu :-). Mój już w niektórych miejscach podrapany od trawy i krzaków, wstyd się będzie pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Polerke szczelić i w sobote zbióka na pasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Dzisiaj udało mi się oblatać ,,oldiego,, niestety nie mam filmu ale powiem Ci Grzegorz że mam wrażenie jakby mój latał szybciej jak Krzyśka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Sc jak masz na załamaniu skrzydła ?? Jeśli tak to przesunął bym 1-1,5 cm od załamania w stronę ogona . Ja ostatnio robiłem takie niskie przeloty nad lotniskiem i koleżanka mojej córki zrobiła parę szybszych kroków i złapała go za ogon i pociągła na ziemie wiec na pewno latają wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Zrobiłem tak jak w planach, ale przesunę sc do tyłu. W przyszłym tygodniu budujemy następnego jak będzie tylko trochę czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Będziesz go taśmą oklejać czy taki zostanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Pewnie jak mi taśma wpadnie w ręce to go okleję. Jutro jak pogoda dopisze to znowu poleci ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ja z Pawłem też dzisiaj lataliśmy tymi wynalazkami , niestety nie obyło się też bez strat ... koledze Mieciowi zwiał szybowiec z kamerą taki betopodobny. Niby widzieliśmy gdzie mniej wiecej spadł ale przepadł bez śladu , po dwóch godzinach szukania zrezygnowaliśmy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 No to zostaje Wam wystawić kartkę na sklepie ,,zgubiłem... nagroda za znaleźne,,, Szkoda modelu ale kamery też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Hmm pomysł dobry ,boje sie tylko czy ktoś go szybko nie zajumał, ja byłem pewny że go znajdziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi