ZYSKU RC Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam jakie serwa mi proponujecie do Edge 540 o rozpiętości 1764cm? I jaki silnik(benzyna) mam do niego upchać ? Dane modelu: Rozpiętość 1764 mm Masa startowa 4300- 4500 g Długość : 1560 mm Pow.nośna 56 dcm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 mialem ten model i zalozenie benzyny zrobi z niego cegle, moim zdaniem najlepszy silnik jaki mozna tam wsadzic to zarowy ST2300. A jak juz bardzo upierasz sie przy benzynie to np ten: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5731 latwo go bedzie zabudowac i nie jest drogi, ale moim zdaniem kazdy benzyniak bedzie za ciezki do tego modelu :wink: i bedziesz musial pakiety pchac w sam ogon zeby go wywazyc. Jezeli chodzi o wieksze modele akrobacyjne i silniki benzynowe, to dobry stosunek obciazenia powierzchni nosnej i obciazenia mocy dostajemy przy rozpietosci >2m i silnikach benzynowych >50cm3 mniejsze to tylko zarowe takie moje zdanie :wink: Serwa mozesz dac np hiteca 645, 635 na kierunek, a na pozostale mocniejsze standardy, ja w tym modelu mialem tp5010 i standardy futaby, i bylo ok :wink: mase startowa 4500 mozna wlozyc miedzy bajki jak dasz benzyniaka to bedzie dobrze jak sie zmiescisz w 5500, a to daje juz ok 100gr/dm2 obciazenia powierzchni plata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYSKU RC Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Hmm to co radzisz? kurcze żąrówki mi się już znudziły i te loty po 10-15min. Chciałbym własnie takiego benzyniaczka. A jakbym wsadził do niego MVVS 26ccm? albo SPE26ccm? co o tym myslisz? Wrazie czego można pokusić sie o większy model ale zaraz do tego dochodzą mocne i drogie serwa. Ja chciałem wszystko zasilić li-polami a serwa poszły by wszystkie (3) na ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 jak cos to spe-26, mvvs 26 chodzi dobrze ale dopiero z rura, i w takim komplecie bedzie wazyl z 1300gr ( sam silnik z zaplonem wazy troche ponad 1kg) Ja bym poradzil poszukac wiekszego modelu, sam tak zreszta zrobilem. A odnosnie drogich i mocnych serw, sa bardzo dobre alternatywy np: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3880 sam je teraz mecze :wink: i nie mam jak na razie nic do zarzucenia. Serwa zasilam nicd, pewne akku i odpada regulator. Do lipoli jeszcze sie nie przekonalem. Zalezy czego oczekujesz od modelu, silnik 26cm da Ci okolo 5,5 - 6kg ciagu, wiec szalu nie bedzie, bo model tej wielkosci bedzie pewnie wazyl ok 5-5,5kg. Kolega teraz sklada extre z cm-pro 1,8m ta bialo czerwona z gwiazdkami i do tego silnik sv-26. Jak czas Cie nie pili to na forum pewnie nie dlugo pojawi sie info jak sie to sprawuje pozwole sobie wstawic link do stronky Darka Mulara: http://www.dariuszmular.mserwis.pl/funtana.html radze poczytac, ale funtana ma 72dm2 powierzchni, i mvvs 26 z rezo, Darek sam mowil ze bez rezo z tym silnikiem sa problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 To co pisze tikicaca to niestety cała prawda o benzynach , wszystko poniżej 50 cm i 2m rozpiętości to nieporozumienie i wyrzucanie pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYSKU RC Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Czyli zostaje mi 4takt albo inny większy model. Jakie modele polecacie o rozp.2m? w miare tanie oczywiście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Tani i dobry jest Great Planes Cap 232 27% lub Giant U Can Do 1.60. Samoloty GP mają dobre opinie, jak i DL 50- taki też silnik polecam, wydaje się być dobry, a kosztuje mniej niż np. MVVS 26 :!: Co do modeli można je kupić w modele.sklep.pl, a silnik chociażby w Olpenie (modelarski.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.