Skocz do zawartości

Kwarce do JR X388s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem aparaturę Jr X388s z modułem 40 Mhz jednak brakuje w niej kwarców, czy muszę stosować kwarce JR czy można stosować kwarce na tę częstotliwość dowolnego producenta?

Opublikowano

Do Twojego nadajnika Jr X388s  potrzebujesz kwarce TX (nadawcze) od JR'a lub od Graupner'a. Do odbiornika kwarce odbiorcze (RX) takie z jakimi współpracuje Twój odbiornik.

Pozdr.>

.

Opublikowano

JR albo zamienniki specjalnie do JR/Graupner. Na pewno nie pierwsze lepsze.

Swego czasu można było kupić kwarce bodaj Jeti do JR-ów, sam używałem, ale to było przed epoką 2.4.

Zmieniłem moduł i mogłem zapomnieć o kwarcach  :)

Opublikowano

Mellon-68, dziękuję za odpowiedz:)MiQ27 a nie zostały gdzieś Tobie te kwarce w szufladzie przypadkiem:) też bym chętnie zmienił moduł na 2,4 ghz ale najpierw muszę sprawdzić czy wszystko z aparaturą jest ok

Opublikowano

Miałem 35 MHz więc nie podejdą...

Jeżeli aparatura się włącza to raczej jest ok. Ja mam jeszcze starszą x-347 i nadal działa  :)

Opublikowano

Mellon-68 , mój odbiornik to Supertech  C16 ,był był bardzo wdzięczny,nawet jeśli byś mi tylko pożyczył kwarce do sprawdzenia aparatury :)MiQ27- rozumiem, to widać ,że to porządny sprzęt:)

Opublikowano

Paweł,

Graupner C-16 superhet to pojedyncza przemiana. Podaj mi adres to Ci wyślę komplet TX i RX (20 pln całość + 6 przesylka). Odbierzesz sprawdzisz będziesz chciał to zapłacisz. Nie będziesz chciał ich zostawiać to odeślesz.

OK - ?

Pozdrowienia,

Darek

Opublikowano

Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Posiadam apke Conrad 4-ch-s 40MHz, na razie kwarce działają ale przy okazji zapytania kolegi chciałbym zapytać jakich kwarców szukac? aparatura jest kompatybilna z futaba wg instrukcji przynajmniej jeśli chodzi o złącza . Pozdrawiam serdecznie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.