Adrian123 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Witam. Jest to mój trzeci model tej firmy a 4 czeka na wyposażenie. Fregatą latałem już w tamtym roku i trochę ją potukłem dlatego postanowiłem ją od remontować. Wcześniej model wyglądał tak: Rozpiętość: 2m długość 1,04m waga do lotu: wcześniej ok.1kg teraz 1,4 kg :shock: (nie oszczędzałem kleju) profil:rg15 8% Teraz model prezentuje się tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 piękny model, piękne malowanie .. ale musi być niesamowicie szybki, w dodatku ta masa... to ma być model na hol czy na zbocze :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Latam tylko na zboczu dlatego wagą się nie przejmuję i faktycznie można nim dość szybko pośmigać. Zapomnialem dodac ze nosek jest odkręcany i bez problemu można założyć silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Teraz to jestem pod wrażeniem :shock: Musze cie pochwalić Adrian. To jest ten kadłub który remontowałeś? Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad docięciem klap na centropłacie :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad docięciem klap na centropłacie :idea: istotna uwaga, to będzie na prawde ciężko zatrzymać :? tylko znowu trzeba dać dość mocne serwa na klapie(HS 85MG lub FUTABA S3150), bo będą miały dość ciężkie życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 musze się zastanowić z tymi klapami… dociąć nie było by problemu tylko nie mam żadnych wolnych serw :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Byłem dzisiaj polatać wiatr był dość słaby i modelem latałem bardziej w termice.Przy rozpędzaniu fajnie gwizdał :mrgreen: a z lądowaniem raczej nie miałem problemu .Niestety trawa była spalona i po ladowaniu prawie cały model był czarny :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 a gdzie latasz na zboczu? na jaki wiatr jest bielawa? zamierzam w lipcu uderzyć w te rejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Przewaznie latam na łysajce ale jest jeszcze pare fajnych gorek. Na lysajce praktycznie można latać z każdej strony ale najlepiej jak wieje północny zachód i wschód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 przy słabym wietrze nigdy nie bedziesz miał problemu z lądowaniem, gorzej jak troche powieje i będzie trzeba usiąść, model podczas schodzenia nabierze prędkości i co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Zobaczę jak będzie przy mocniejszych warunkach na razie klap nie planuję. Wcześniej jak nim latalem też nie było problemu ale wtedy ważył o ok. 500g mniej :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.