Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Mam pytanie co do aparatury Futaba T7CAP 35Mhz 

Użytkuję tą aparaturę od kilku lat ale troszeczkę irytuje mnie już wyciąganie i zwijanie anteny :)  używam odbiorników typu Corona one maja dość długie anteny w niektórych modelach to przeszkadza , chciałbym przerobić na 2,4Ghz ,w  związku z tym moje pytanie czy ktoś z forumowiczów zrobił konwersję jak to się sprawuje i co zastosować

Moduł Fly-Dream 2,4GHz IS-8D - Graupner, Futaba-FHSS V3 - KIT

Moduł FrSky DHT 2,4GHz - Graupner, Futaba - long range, telemetria

Czy jakiś inny

Może już był ten temat na forum , proszę o podpowiedzi

Opublikowano

Witam ja w mojej Futabie używam FrSky już chyba trzeci sezon i nie mam z nim żadnych problemów, moduły i odbiorniki relatywnie tanie, sprzęt nigdy się nie rozbindował. Moduł FrSky plus lipol w nadajniku i mam spokój z ładowaniem na 12 godzin latania. FrSky ma duże możliwości rozbudowy jeśli chodzi o telemetrię ale to dla tych co lubią się tym bawić.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź

Adokładnie jakiego modułu FrSky używasz czy któregoś z tych co wymieniłem czy jakiegoś innego i czy dużym kłopotem jest instalacja

Też jestem zdania że ładowanie pieniędzy w aparaturę która mówi czy pokazuje nam inne jakieś udziwnione rzeczy jest stratą, wole doinwestować i mieć sprawdzony sprzęt i do moich potrzeb wystarczający  i co leprze można by korzystać i z 2,4 i z 35 tylko te anteny od 35 nieraz przeszkadzają.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, używam dokładnie takiego modułu

a instalacja jak sam widzisz polega na włożeniu modułu 2,4 w miejsce 35 Mhz, ale to w Futabie FF8UP, w twoim przypadku niestety lutowanie modułu w środku. W necie na pewno znajdziesz jak to zrobić :rolleyes:

post-490-0-65046000-1411916493_thumb.jpg

Opublikowano

Tak w mojej siódemce muszę schować do środka, podglądałem w necie jak ludzie to instalowali chciałem zapytać o opinie jak taki moduł się sprawdza

Dzięki Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.