Intermodel Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Witam kolegów Mam pytanie co do aparatury Futaba T7CAP 35Mhz Użytkuję tą aparaturę od kilku lat ale troszeczkę irytuje mnie już wyciąganie i zwijanie anteny używam odbiorników typu Corona one maja dość długie anteny w niektórych modelach to przeszkadza , chciałbym przerobić na 2,4Ghz ,w związku z tym moje pytanie czy ktoś z forumowiczów zrobił konwersję jak to się sprawuje i co zastosować Moduł Fly-Dream 2,4GHz IS-8D - Graupner, Futaba-FHSS V3 - KIT Moduł FrSky DHT 2,4GHz - Graupner, Futaba - long range, telemetria Czy jakiś inny Może już był ten temat na forum , proszę o podpowiedzi
Wojciech Wiatr Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Witam ja w mojej Futabie używam FrSky już chyba trzeci sezon i nie mam z nim żadnych problemów, moduły i odbiorniki relatywnie tanie, sprzęt nigdy się nie rozbindował. Moduł FrSky plus lipol w nadajniku i mam spokój z ładowaniem na 12 godzin latania. FrSky ma duże możliwości rozbudowy jeśli chodzi o telemetrię ale to dla tych co lubią się tym bawić.
Intermodel Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 Dzięki za odpowiedź Adokładnie jakiego modułu FrSky używasz czy któregoś z tych co wymieniłem czy jakiegoś innego i czy dużym kłopotem jest instalacja Też jestem zdania że ładowanie pieniędzy w aparaturę która mówi czy pokazuje nam inne jakieś udziwnione rzeczy jest stratą, wole doinwestować i mieć sprawdzony sprzęt i do moich potrzeb wystarczający i co leprze można by korzystać i z 2,4 i z 35 tylko te anteny od 35 nieraz przeszkadzają. Pozdrawiam
Wojciech Wiatr Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Witam, używam dokładnie takiego modułu a instalacja jak sam widzisz polega na włożeniu modułu 2,4 w miejsce 35 Mhz, ale to w Futabie FF8UP, w twoim przypadku niestety lutowanie modułu w środku. W necie na pewno znajdziesz jak to zrobić
Intermodel Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 Tak w mojej siódemce muszę schować do środka, podglądałem w necie jak ludzie to instalowali chciałem zapytać o opinie jak taki moduł się sprawdza Dzięki Pozdrawiam
michalonex Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 widziałem że ludzie przerabiali moduły do hiteca tak że właził do środka. także nie jesteś ograniczony do DIY. Ps.: o tu http://flitetest.com/articles/give-a-second-chance-to-your-old-radios-part-3
Intermodel Opublikowano 29 Września 2014 Autor Opublikowano 29 Września 2014 widziałem że ludzie przerabiali moduły do hiteca tak że właził do środka. także nie jesteś ograniczony do DIY. Ps.: o tu http://flitetest.com/articles/give-a-second-chance-to-your-old-radios-part-3 Dzięki za link
Rekomendowane odpowiedzi