.bercik. Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Od niedawna zacząłem używać LibreCad do projektowania elementów modeli , nauka szła dosyć szybko dzięki lekcjom które można znaleźć na youtube . Niestety wczoraj natrafiłem na problem związany z funkcją przesuń/kopiuj. Przesuwać potrafię niestety z kopiowaniem nie daję rady. Jeżeli ktoś z forumowiczów używa tego programu prosiłbym o poradę . Pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Od niedawna zacząłem używać LibreCad do projektowania elementów modeli , nauka szła dosyć szybko dzięki lekcjom które można znaleźć na youtube . Niestety wczoraj natrafiłem na problem związany z funkcją przesuń/kopiuj. Przesuwać potrafię niestety z kopiowaniem nie daję rady. Jeżeli ktoś z forumowiczów używa tego programu prosiłbym o poradę . Pozdrawiam roman Witaj ja nie rysuję w tym programie, ale zaciekawiłeś mnie tym pytaniem i sprawdziłem .Trzeba zaznaczyć dany element potem wybrać funkcję kopiuj i dalej enter i wybrać w oknie liczbę kopi .Mi przynajmniej tak wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Już też mi wyszło :-)) , przy przenoszeniu trzymałem lewy przycisk myszy - obiekt się tylko przesuwał , a jak puściłem lewy klawisz to pojawia się tabela z liczbą kopii . Niby takie proste a straciłem sporo czsu Hi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam mam problem nie wiem jak można skopiować element i go powielić kilka razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam zainstalowanego LibreCAD na Windows i Linux , okazuje się że na Lnux funkcja "przesuń/kopiuj" działa bez problemu (na YouToube jest lekcja) , niestety po Windows nie idzie ta łatwo . Zauważyłem że można skorzystać z narządzi będących po lewej stronie ekranu (pionowa belka) i wtedy (niestety nie zawsze) funkcja jest aktywna . Trzeba zawsze zachować kolejność : - "przesuń/kopiuj" -"zaznacz obiekt" -"Enter" -powrót z funkcji zaznacz -pojawia się w w "Linia komend " "wskaż punkt odniesienia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi