Mortez Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam jestem początkującym modelarzem i jako mój pierwszy model zrobię piper j3cub ale nigdzie nie mogę znaleźć planów i bardzo proszę jeżeli ma ktoś plany pipera j3 cuba średniej wielkości proszę o plany aha rozmiaru takiego jak tu http://pl.youtube.com/watch?v=tEQlA0kf3n8&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 podaj e-mail to wyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 adam.nowicki@poczta.fm z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 hej prosze o inne plany z planów baczka nic nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 wysłałem ci plany z których sam robiłem Piperka myślę ze są czytelne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Ja moglbym tez prosic? Sprawdze czy czytelne.. :rotfl: Baxter dubik@orange.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 poszło są to plany gotowe do druku w .pdf ("electric orange") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 kosa czy moglbys mi tez wyslac te plany? Bylbym bardzo wdzieczny xD k00ba@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Mógłbym też prosić o te plany?? pio_1993@interia.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Mortez, to nie wina planow.. Bardzo fajne, dziekuje, chyba sobie zrobie w/g nich takiego malutkiego 50-60cm rozpietosci, akurat mam taki maly motorek.. Pozdrawiam Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 mój modelik wygląda tak: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=3989 długo nim nie polatałem bo zrobiłem extre tym sie fajnie latało .... szkoda ze siostrzyczka sie potknęła akurat na model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Motorek nie byl za mocny? Pakiecik tez raki sporawy.. chyba szybki byl? baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 dokładnie był za szybki:P waga wyszła na koniec około 500g łatwo się nim nie latało.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ok mam dzięki tylko wiecie dopiero wkraczam w dziedzine modelarstwa i zabardzo czytać planów nie umiem ale mam tylko jedno pytanie czy te plany mają być w acrobacie powiększone 52,6 % czy 105% bo jak je włączam to jest 105% ale gdy przesune w dół to jest 52.6% a możesz też podać co jest potrzebne do zbudowania tego pipera wiem że depron 6 mm a co dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no więc na pewno jakieś listewki sosnowe chociaż by na zastrzały czy przy zawiasach. Ja w swoim zakryłem skrzydło jak byś robił dokładnie wg planów to ono jest otwarte wiec i tu potrzeba coś mocniejszego niż depron na żeberka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a możesz szerzej czyli sam go robiłeś więc opisałbyś z czego jaką część wykonałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ojej praktycznie wszystko depron tylko te części co ci napisałem nie były depronowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A ja muglbym prosi o plany("electric orange")??? adek77774@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja bym go robil w/g planow, ale to na jesien, do latania w hali. Mam motorek 19g miniserwa 4g i lipolki 34g, wtedy skrzydelka wytrzymaja... baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a możesz szerzej czyli sam go robiłeś więc opisałbyś z czego jaką część wykonałeś ? Mortez, tam jest wszystko napisane, na planach, wez slownik w łapke i sobie przeczytaj. cut autocenzura cut proponuje Ci zainteresowac sie szybowcami niesterowanymi, latawcami, (kurcze polatalbym sobie latawcem, na jeien sobie zrobie), prostymi gumowkami. jest taki sliczny Piperek balsowy w sklepach modelarskich, napedzany guma modelarska, niedawno go robilem, jest do niego pelna dokumentacja, wszystkie materialy. Moze cos takiego? Zobacz ten bardziej skomplikowany http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1892,beaver-dhc-2-hacker-model lub http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1887,piper-cup-j3c-hacker-model Albo zacznij od czegos prostszego: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1533,jaskolka-sm-szybowiec latanie szybowcem wolnolatajacym tez jest duza frajda.. Lotnictwo to bardzo rozlegla dziedzina wiedzy, zawiera elementy, elektroniki, mechaniki, stolarstwa, aerodynamiki, oraz meteorologii... I musisz o tym wszystkim miec jakies pojecie nim sie za to zabierzesz... Pozdrawiam Baxter GG 4214751 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.