Jakub N Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Moją lamą v4 latam około 8-10 minut, a ładuje około 1 godziny. Czy jest możliwość dokupienia dodatkowej baterii, żeby czas zabawy się wydłużył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Spokojnie możesz dokupić jakieś pakiety 2s 850mah. Koszt około 40 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 O ile w ogóle je udźwignie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Oczywiście, że udźwignie. Fabryczny pakiet lamy ma chyba tylko 10C wydajności czyli ... 8A? Dlatego tak często puchną, kup coś o większej wydajności, lamkę można też całkiem fajnie odchudzić. Oczywiście jeśli silniki nie są zajechane, wtedy żaden nowy pakiet nie pomoże. Na komputerowej ładowarce takich pakietów możesz naładować naraz parę sztuk, z 4ry czy ile tam potrzebujesz ... czas latania przedłużysz nowym pakietem może minutę - półtorej a ładować i tak musisz godzinę, dla mnie bezsens. Wystarczą najtańsze 800 mAh 20C jak najlżejsze, te fabryczne od lamy do lekkich nie należą jak pamiętam bo sprawdzałem i porównywałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jakub N chcesz kupić tanio orginlny pakiet ? odezwij sie na PW dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Oczywiście, że udźwignie. ... Nie wiem czemu zrozumiałem, że Jakub chce je 'na raz'... Ale skoro chce je 'po kolei', to oczywiście cofam zeznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
materwyx Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 A czym jest spowodowe puchnięcie akumulatora ? W moim przypadku zaistniala dziwna sytuacja. Rozpakowałem nową Big Lamę z pudełka podpiąłem do heli i polatałem ok 10 minut. Po locie akumulator odłączyłem i schowałem. Na drugi dzień po jego wyjęciu był napuchnięty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Generalnie chemia, jakieś składniki zamieniają się w gaz. Przyczyn jest kilka, najgorszą jest schodzenie poniżej 3,0 V na celę. W każdym razie, długo Ci ona raczej nie posłuży. Jeśli nawet trzyma jeszcze pojemność, to na pewno nie trzyma już napięcia nominalnego i wydajności prądowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModeleCentrum Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Moją lamą v4 latam około 8-10 minut, a ładuje około 1 godziny. Czy jest możliwość dokupienia dodatkowej baterii, żeby czas zabawy się wydłużył? Oczywiście że jest Tutaj znajdziesz wszystkie części zamienne do swojej Lamy v4. Istnieje możliwość dobrania innych pakietów, tylko żeby się mieściły w helikopterze A czym jest spowodowe puchnięcie akumulatora ? W moim przypadku zaistniala dziwna sytuacja. Rozpakowałem nową Big Lamę z pudełka podpiąłem do heli i polatałem ok 10 minut. Po locie akumulator odłączyłem i schowałem. Na drugi dzień po jego wyjęciu był napuchnięty... Akumulatorów LiPo NIE WOLNO zostawiać rozładowanych i NIE WOLNO pozostawiać naładowanych w 100% bateria wtedy puchnie i traci pojemność moze nawet eksplodować Tak jak powiedział tez kolega Czarek zejście poniżej 3,0V na cele może uszkodzić nasz akumulator. Warto zainwestować w buzer który będzie nas informował o spadku napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi