FPV Olo Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam.Mam dwa regulatory ALIGN-a 35 A ,a potrzebuje jednego mocniejszego ok 45A. Czy mogę szeregowo podłączyć w/w regulatory? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Przy połączeniu szeregowym zwiększamy napięcie, nie prąd. Poza tym nie bardzo mogę sobie wyobrazić, jak chcesz połączyć w szereg regulatory bezszczotkowe... Równolegle zresztą też się wg mnie nie da. Możesz to jakoś wyjaśnić lub narysować? Wydaje mi się, że najprostrzy i najbezpieczniejszy będzie chyba zakup mocniejszego regulatora, ew. kosztem sprzedaży tych dwóch mniejszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witaj Paweł,wyglądało by to tak: Chodzi mi o zmostkowanie wyjść do silnika i wejść do lipo i oczywiście od odbiornika. Jestem zielony w elektryce czy elektronice ale myślę ze powinno dać zamierzony efekt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 To ja mogę powiedzieć ... zapomnij. Tak tego problemu nie rozwiążesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jak już to jest to połączenie równoległe a nie szeregowe. w przypadku regulatorów 3f i silników 3f raczej się to nie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie da sie, problemem jest synchronizacja faz regulatorow. bacter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedzi,wiec kupie mocniejszy regulator. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witaj Paweł,wyglądało by to tak: Witaj! Tak mi się wydawało, że w ten sposób chcesz połączyć regulatory. Gdyby jakimś cudem udało się zsynchronizować pracę obu regulatorów, to można by potraktować połączenie jako równoległe. Niestety, jak koledzy potwierdzili - tak się nie da 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Albo zastosuj taki napęd i masz wykorzystane oba regulatory http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6565 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Już raczej kupie regulator mocniejszy. Napęd naprawdę EXTRA . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.