Skocz do zawartości

problem z planami zefirka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym że nie wiem jak wyciąć z depronu części do zefirka, mam wydrukować plany? Czy może je odrysować? Z góry dziękuje za pomoc.

PS Jakich klei używać aby nie rozpuścić depronu?

Pozdrawiam Maciek :D

Opublikowano

Nie wiem jak chciałbyś to zrobić bez drukowania planów? Naklejasz wydrukowane plany klejem w sztyfcie na depron i wycinasz nożykiem segmentowym (do tapet), skalpelem modelarskim itp. Depron kleić najlepiej klejem polimerowym. Dobry jest soudal 66a choć on nie jest akurat polimerowy. Polecam stronę motylasty.pl

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie a w jakim formacie je wydrukować, i czy da się je wydrukować w domu czy trzeba iść do drukarni żeby wydrukować plany we większym formacie?

Opublikowano

A... to przepraszam...  Kierowałem się pamięcią, bo sam go rysowałem na piance, a o planach do druku nie wiedziałem.  :unsure:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja drukuję PDF'y  zawsze po wycinku (wychodzi precyzyjniej) programem Adobe Reader np. najpierw zaznaczam skrzydło, potem stery - jak się dobrze ustawi to program drukuje znaczniki w którym miejscu dokładnie skleić kartki. Potem plany naklejam (cienki papier) lub odrysowuję i mam na później (tu musisz użyć kartek technicznych)

Jeżeli plan nie jest w PDF'ie to konwertuję je programem ''inkscape'' 

Mam nadzieję że pomogłem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.