Pester Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam, mój problem polega na tym że nie wiem jak wyciąć z depronu części do zefirka, mam wydrukować plany? Czy może je odrysować? Z góry dziękuje za pomoc. PS Jakich klei używać aby nie rozpuścić depronu? Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Nie wiem jak chciałbyś to zrobić bez drukowania planów? Naklejasz wydrukowane plany klejem w sztyfcie na depron i wycinasz nożykiem segmentowym (do tapet), skalpelem modelarskim itp. Depron kleić najlepiej klejem polimerowym. Dobry jest soudal 66a choć on nie jest akurat polimerowy. Polecam stronę motylasty.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Najpierw poczytaj wszystko pięknie opisane będziesz miał mniej pytań http://tbm.lasowice.net/warszt_4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pester Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jeszcze jedno pytanie a w jakim formacie je wydrukować, i czy da się je wydrukować w domu czy trzeba iść do drukarni żeby wydrukować plany we większym formacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Planów do Zefirka się nie drukuje. Kreślisz je bezpośrednio na depronie według rysunków i opisu stąd: http://www.alexrc.pl/old_files/zefirek_1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 A to jest co??? ????? http://www.alexrc.pl/old_files/z1/zefirek.zip 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 A... to przepraszam... Kierowałem się pamięcią, bo sam go rysowałem na piance, a o planach do druku nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pester Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Najlepiej przerysowac, ponieważ nie ma tam planów gotowych do drukowania tylko rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ja drukuję PDF'y zawsze po wycinku (wychodzi precyzyjniej) programem Adobe Reader np. najpierw zaznaczam skrzydło, potem stery - jak się dobrze ustawi to program drukuje znaczniki w którym miejscu dokładnie skleić kartki. Potem plany naklejam (cienki papier) lub odrysowuję i mam na później (tu musisz użyć kartek technicznych) Jeżeli plan nie jest w PDF'ie to konwertuję je programem ''inkscape'' Mam nadzieję że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi